x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pacient s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Judeţean Arad

Un pacient s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Judeţean Arad

25 Feb 2011   •   09:39

Şoc la Spitalul judeţean din Arad. Un pacient s-a aruncat aseară de la etajul 5 şi a murit pe loc.  Bărbatul de 41 de ani suferea de o boală gravă de inimă şi avea nevoie urgentă de un transplant.

Imediat după ce a primit tratamentul de seară, bărbatul a ieşit pe hol şi s-a aruncat în gol de la peste 15 metri înălţime.

"A terminat perfuzia şi pe urmă a ieşit pe coridor şi s-a aruncat. Am auzit jos o bubuitură, dar am crezut că sunt muncitorii care lucrează", a spus Mărioara Zorilă, infirmieră, citată de realitatea.net. Bărbatul suferea de cardiomiopatie dilatativă şi era internat la secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Arad din luna ianuarie. Colegii de salon spun că bărbatul se gândea la sinucidere de mai multe zile.

"El zicea că-şi pune capăt zilelor, şi cu scaunul, asta am auzit-o de multe ori, că pun o funie, o agăţ, mi-o pun pe gât, mă urc pe scaun, şi dau cu piciorul în scaun", a povestit un coleg de salon.

"El a fost internat din ianuarie sub terapie intensivă coronariană de o lună şi jumătate, a făcut în această perioadă un stop cardiac resuscitat şi cu o evoluţie aproape satisfăcătoare, dar pentru el dezamăgitoare pentru faptul că edemele se refăceau mereu", a declarat Ştefan Toma, medic la Spitalul Judeţean Arad.

Singura şansă a arădeanul ar fi fost un transplant de cord. În România sunt aproximativ 1.500 de bolnavi de inimă care au nevoie de un transplant, iar în judeţul Arad câteva zeci de oameni sunt pe lista de aşteptare.

×