x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un parc şi un stadion din Bucureşti, retrocedate

Un parc şi un stadion din Bucureşti, retrocedate

de Cristian Anton    |    10 Mai 2017   •   12:50
Un parc şi un stadion din Bucureşti, retrocedate

Bucureşteanca Constanța Clara Ilieana Mihăescu a devenit, prin hotărâre judecătorească, proprietara unei suprafeţe întinse din zona Colentina a Capitalei, după ce magistraţii adecis retrocedarea a 20 de hectare din zona Fundeni, printre care stadionul echipei Juventus, Parcul Motodrom și un teren pe concesionat Universității Lumina.

Pe terenul retrocedat se află mai multe străzi, trotuare și spatii verzi, dar și terenul pe care acum funcționează o benzinărie. Pentru Parcul Motodrom, dar și ultimele obiective enumerate, instanța a decis măsuri reparatorii, în timp ce stadionul va fi retrocedat în întregime. Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a anunţat că primăria va interveni în faza de recurs pentru a-şi proteja cât mai bine interesele.

Patronul clubului Juventus Bucureşti, Ilie Ciuclea, a dezvăluit că a investit peste 10 milioane de euro în stadionul care, acum, trebuie retrocedat în totalitate

Potrivit edilului Dan Cristian Popescu, femeia a câştigat uriaşa suprafaţă de teren pe baza unor acte ilizibile, adăugând că nu ştie cum s-a apărat Capitala în acest proces de retrocedare. Primăria Generală a Municipiului Bucureşti se judecă pe această speţă din 2011. Parcul Motodrom este una din puţinele zone de verdeaţă din zona Colentina. La rândul său, echipa Juventus a promovat zilele trecute în Liga I. 

 

×
Subiecte în articol: retrocedari