x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un parcaj subteran cu 283 de locuri urmează să fie realizat în Piaţa Dorobanţi

Un parcaj subteran cu 283 de locuri urmează să fie realizat în Piaţa Dorobanţi

04 Mai 2018   •   13:25
Un parcaj subteran cu 283 de locuri urmează să fie realizat în Piaţa Dorobanţi

Consilierii municipali au aprobat vineri revizuirea şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru parcajul subteran de la Piaţa Dorobanţi.

Potrivit anexei hotărârii, proiectul are o valoare totală de 63 milioane de lei (exclusiv TVA) şi va cuprinde 283 de locuri de parcare, dispuse pe două niveluri. Parcajul va avea o suprafaţă construită de 6.152 mp, o suprafaţă desfăşurată de 11.472 mp, iar durata de realizare a investiţiei este estimată la doi ani.

"Obiectivul general al proiectului este acela de decongestionare atât a arterelor majore din zonă, cât şi a celor secundare prin măsuri administrative care să asigure, pe de o parte, fluidizarea traficului auto, pe de altă parte, circulaţia în condiţii civilizate a celorlalţi participanţi la trafic, pietoni şi biciclişti, eliberarea trotuarelor de maşinile parcate neregulamentar, cât şi amenajarea locurilor de parcare", se arată în expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

În octombrie 2017, edilul anunţa că în 2018 vor începe lucrările la parcajul din Piaţa Dorobanţi.

"Anul acesta vor începe lucrările la parcarea park&ride de la capătul şoselei Pantelimon, iar anul viitor la parcarea subterană Edgar Quinet, Piaţa Dorobanţi (254 de locuri), Piaţa Constituţiei, Sala Palatului, Piaţa Lahovary, Piaţa Cantacuzino, Theodor Pallady şi Băneasa", preciza Firea la momentul respectiv. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: pasaj subteran piata dorobanti