x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pedelist păstrat la şefia Gărzii de Mediu

Un pedelist păstrat la şefia Gărzii de Mediu

de Gabriela Antoniu    |    18 Mai 2012   •   16:03

Dupa ce Silvian Ionescu a demisionat de la sefia Garzii de Mediu, premierul Victor Ponta a decis ca atributiile de conducere sa fie exercitate de comisarul general adjunct al institutiei, Daniel Bogdan Marius, pana la numirea unui nou conducatoral institutiei. "Bogdan Daniel-Marius, comisar general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, va exercita atributiile comisarului general , cu rang de secretar de stat, pana la numirea conducatorului institutiei", a anuntat, miercuri, Guvernul. Practic, premierul a scapat de un pedelist controversat, pentru a pune in loc tot un pedelist, pe care il recomanda chiar Silvian Ionescu!

Daniel Bogdan Marius a fost deputat PDL timp de 6 luni in legislatura 200-2004. El a fost validat ca deputat de Bucuresti la 29 iunie 2004, in locul lui Liviu Negoita care castigase Primaria Sectorului 3 la alegerile locale. Daniel Bogdan Marius este comisar adjunct al Garzii Nationale de Mediu din 2007 in timp ce predecesorul sau, Silvian Ionescu, a fost numit sef al acestei institutii in ianuarie 2009. Practic, Daniel Bogdan a fost martor la tot ceea ce a facut Silvian Ionescu ca sef al Garzii de Mediu, cei doi fiind apropiati nu numai din punct de vedere politic (apartenenta la PDL), ci sI profesional. . "Numirea lui Daniel Bogdan in functia de comisar general al GNM este cat se poate de inspirata. Are o experienta de 5 ani in functia de comisar general adjunct al GNM, iar profesionalismul si experienta il recomanda pe deplin pentru aceasta functie si pentru continuarea proiectelor Garzii Nationale de Mediu', a declarat, pentru Green Report, Silvian Ionescu dupa ce Daniel Bogdan a fost desemnat in locul lui.

Liderl al PDL Sector 3, Silvian Ionescu este cunoscut si ca "Securistul de la mediu' deoarece a lucrat intre anii 1974 si 1989 in Securitate. Mai precis a fost ofiter de Securitate in cadrul DIE. El a recunoscut ca a practicat "spionajul politico-economic". Acum trei ani, Sivian Ionescu a fost acuzat de incompatibilitate deoarece a fost si sef al Garzii Nationale de Mediu si actionar al unei companii de consultanta pe probleme de mediu care, printre altele, ar fi incheiat un contract cu Petrom. Potrivit presei vremii, la sfarsitul lunii februarie 2009, firma KVB Economic, "controlata de Silvian Ionescu si Sulfina Barbu", a incheiat cu OMV-Petrom un contract de consultanta pe probleme de mediu. Firma a fost infiintata in octombrie 2005, cand Ionescu era tot sef al Garzii de Mediu, iar deputatul PDL Sulfina Barbu era ministrul Mediului. Contractul ii asigura firmei dreptul de a primi in urmatorii ani contracte de consultanta prin incredintare directa. In august 2009, ANI a inchis dosarul in cazul lui Silvian Ionescu.

×