x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pedofil scoţian din Penitenciarul Iaşi, angajat la un call-center

Un pedofil scoţian din Penitenciarul Iaşi, angajat la un call-center

06 Feb 2012   •   14:06
Un pedofil scoţian din Penitenciarul Iaşi, angajat la un call-center

Pedofilul scotian James Connor, inchis la penitenciarul Iasi, a fost angajat de firma Open Mind pe un salariu de 150 de euro pe luna, urmand sa lucreze din inchisoare la un call center care vinde electrocasnice, informeaza cotidianul britanic Dailyrecord.

James Connor, un camionagiu de 33 de ani, a fost arestat in Vaslui, acum sase ani, cand a fost prins abuzand sexual si filmand baieti in cabina TIR-ului sau.

Pentru ca a primit slujba la call-center, Connor va fi mutat din celula pe care o imparte cu inca 11 detinuti si cazat la un etaj unde va avea acces la telefoane si computere.

"Va primi 150 de euro pe luna - 30 merg in conturile penitenciarului, iar 120 la Connor. Va avea acces la telefoane, computere si la informatiile private ale clientilor. Eu as avea rezerve serioase sa las astfel de informatii la mana unei bestii care a violat copii, dar penitenciarul si firma respectiva nu iau acest lucru in calcul", a declarat o sursa din interiorul penitenciarului pentru Dailyrecord.

Proprietarul firmei, Eusebiu Stelescu spune ca din cauza lipsei de mana de lucru a trebuit sa se reorienteze catre detinuti.

"Am avut mai multe call-center-uri in tara, dar a trebuit sa inchid cateva dintre ele din lipsa de personal. Pe de alta parte, si detinutii au dreptul de a munci", a spus acesta.

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Bala a declarat pentru Dailyrecord ca nu este ceva neobisnuit ca detinutii sa munceasca.

"In felul acesta toata lumea este multumita. Statul prefera ca detinutii sa munceasca, nu sa stea in celule".

×