x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un politician prezintă: "Filmul sau viaţa?"

Un politician prezintă: "Filmul sau viaţa?"

11 Feb 2010   •   00:00
Un politician prezintă: "Filmul sau viaţa?"

De sâmbătă, 13 februarie, Vlad Hogea realizează "Filmul sau viaţa?", la Antena 2. Emisiunea, programată de la ora 18:00, propune telespectatorilor o altă temă decât cele ce pot fi vizionate, de obicei, în serile de week-end.



Pornind de la vorbele lui Mark Twain, "adevărul este mult mai ciudat decât ficţiunea", Vlad Hogea va avea săptămânal în platou trei personalităţi, trei prieteni, cu care va comenta deschis, cu umor, despre intruziunile dintre planurile ficţiunii şi cel al realităţii. Cei trei prieteni invitaţi în prima ediţie sunt George Ivaşcu, Alexandra Velniciuc şi Mousa Hamed, un medic care a ales să se specializeze în... gastronomie. Doctorul Hamed, a cărui viaţă ar putea fi oricând subiect de film, locuieşte la Iaşi, unde găteşte preparate arăbeşti.

Pasiunea politicianului Vlad Hogea pentru film datează din copilărie, când plăcerea lui cea mai mare era să meargă cu bunica la film. Cel mai iubit cadou în perioada adolescenţei a venit de la mama sa: un videorecorder. "Începând cu anul 2001, toate deplasările mele în străinătate, fie că era vorba de delegaţii parlamentare sau vacanţe private, aveau să conţină, obligatoriu, şi lungi perindări prin shop-urile de DVD-uri. În 2002, la Strasbourg, am ieşit atât de încărcat de casete video - moda DVD-ului era, la noi, abia la început, iar eu aveam încă inerţia videorecorderului -, din magazinul "Fnac", încât am fost nevoit să-i rog să mă ajute la transportat, până la hotel, pe doi colegi de Parlament, senatorii Gheorghe Buzatu şi Mihail Lupoi", îşi reaminteşte Hogea.

"La ora actuală, deţin una dintre cele mai mari şi mai valoroase colecţii de filme care există în România: câteva mii de titluri, pe suport DVD, CD şi casete video. În viitorul apropiat, doresc ca un perete din sufrageria casei mele să fie acoperit de filmele pe care le-am adunat, ca un hârciog, de-a lungul timpului", adaugă politicianul.

×
Subiecte în articol: mass-media