x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un poliţist a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită, la Arad

Un poliţist a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită, la Arad

18 Sep 2010   •   00:00

Un poliţist din Arad a fost reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore, după ce a pretins 3.000 de euro de la un localnic, cercetat pentru loviri şi alte violenţe, pentru a nu îi schimba această încadrare juridică în una mai gravă, omul legii fiind prins în flagrant în timp ce primea o parte din bani.

Poliţistul reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Arad are 24 de ani şi lucrează la Biroul municipal de investigaţii criminale, el având în sarcină dosarul unui bărbat care era acuzat de loviri şi alte violenţe, după ce ar fi bătut un localnic în urmă cu cinci luni, informează Mediafax.

Flagrantul de luare de mită a fost organizat la cererea bărbatului cercetat penal, care le-a spus procurorilor că poliţistul i-a pretins 3.000 de euro ca să nu îi schimbe încadrarea juridică a faptei în tâlhărie, situaţie în care ar fi ajuns după gratii.

Potrivit denunţătorului, poliţistul i-a spus că încadrarea dosarului de cercetare penală poate fi schimbată în tâlhărie, pentru că victima bătăii din urmă cu cinci luni ar fi reclamat şi dispariţia unui lănţişor din aur în timpul conflictului.

"Denunţătorul a spus că poliţistul i-a cerut banii pentru a interveni pe lângă superiori, astfel încât încadrarea faptei să nu fie schimbată în tâlhărie. La flagrantul organizat, poliţistul a primit o primă tranşă de 1.600 de euro din suma totală de 3.000 de euro pretinsă", a declarat procurorul de caz, Codrin Gavra, de la Parchetul Tribunalului Arad.

Procurorul a spus că victima conflictului nu reclamase, în realitate, dispariţia lănţişorului.

Poliţistul a fost audiat sâmbătă şi reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie propus judecătorilor pentru arestarea preventivă, el fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

×
Subiecte în articol: observator