x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un preot din Cluj a vândut terenul parohiei şi a fugit cu banii

Un preot din Cluj a vândut terenul parohiei şi a fugit cu banii

29 Mar 2011   •   08:33
Un preot din Cluj a vândut terenul parohiei şi a fugit cu banii

Consilierii parohiei din Floreşti spun că preotul Karacsoni Tibor trebuia să vândă doar un hectar din cele trei ale bisericii, la un preţ minim de 50 de euro pe metru pătrat. În schimb, preotul a vândut toată suprafaţa la un preţ de trei ori mai mic. Preotul nu mai este de găsit de mai bine de o săptămână, însă curatorul parohiei spune că nu este nicio problemă.

"Avem 14 semnături de consilieri care nu sunt de acord cu vânzarea respectivă. Domnul preot, am încercat să luăm legătura cu el, nu stă de vorbă cu noi", a declarat Szekely Istvan, consilier parohial, citat de realitatea.net.

"Mi s-a prezentat actul pe baza căruia s-a vândut, un proces verbal fără număr de înregistrare şi pe care apare semnătura mea, scrie Vincze un fel de notar sau casier, dar aceea nu e semnătura mea",  susţine Vincze Ianos, casier parohie.

Terenul vândut de preot a fost cumpărat de trei investitori imobiliari din comună, care vor să ridice acolo mai multe blocuri cu trei etaje.  "După capul lui face legile, el vinde terenul, banii nu sunt", a spus un localnic.

Preotul nu mai e de găsit de mai bine de o săptămână, însă curatorul parohiei spune că nu este nicio problemă.

Consilierii parohiali l-au reclamat pe preot la Episcopia de Alba şi au de gând să-l dea şi în judecată.

×