x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un primar acuză: Udrea tolerează instalaţiile ilegale la malul mării

Un primar acuză: Udrea tolerează instalaţiile ilegale la malul mării

07 Aug 2010   •   00:00
Un primar acuză: Udrea tolerează instalaţiile ilegale la malul mării

Scandal la Constanţa, din cauza maşinuţelor de pe plajă. Edilul Constanţei a ieşit la rampă printr-un atac la adresa ministrului dezvoltării, Elena Udrea, pe care o acuză că tolerează instalaţiile ilegale la malul mării.

Supărarea lui Radu Mazăre a căzut pe un circuit de maşinuţe electrice construit pe plajă în staţiunea Mamaia şi pe care primarul vrea să-l demoleze, susţinând că nu are autorizaţie de construcţie. "Vreau să vă spun că nu suntem într-un parc de distracţii, nu suntem într-un loc amenajat pentru aşa ceva, nu suntem în Satul de Vacanţă, suntem pe plaja din Mamaia. Aceste utilaje care au nevoie de autorizaţie de construcţie se găsesc pe plaja din Mamaia. Aşa înţelege doamna ministru Nuţi să facă turism în România. Pe de o parte scoate litoralul, pune frunza, pe cealaltă parte tolerează cu bună ştiinţă asemenea instalaţii pe plajă, deşi vă aduceţi aminte acum două luni de zile, cu surle şi cu trâmbiţe, dăduse o ordonanţă care să-i permită să demoleze construcţiile în 24 de ore, chiar dacă se află pe proprietate privată şi această ordonanţă este în vigoare. Ăsta este turismul portocaliu în România în 2010", a declarat edilul Constanţei, citat de Mediafax. El a adăugat că Primăria a amendat cu 100.000 de lei respectivul loc de agreement, dar Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), subordonat Elenei Udrea, a uitat să îl dărâme. În replică, reprezentanţii ISC spun că nu este responsabilitatea lor.

"Inspectoratul de stat în construcţii are competenţe când vorbim de construcţii. Utilajele la care primăria face referire sunt nişte utilaje de agrement, utilaje de sine stătătoare, nu sunt nişte construcţii, la care Inspectoratul de stat în construcţii nu are atribuţii", a precizat inspector şef Gheorghe Chiru.

"După ce avem toată documentaţia primită de la agentul economic, inclusiv acel acord al operatorului de plajă, ne putem pronunţa. Trebuiau să aştepte cu amplasarea până le dădeam acordul", a spus Cătălin Anton, purtător de cuvânt al DADL.

Primarul Radu Mazăre susţine că tot ce poate face este să-i dea în judecată pe agenţii neautorizaţi. Însă până la pronunţarea unei decizii, vara trece şi utilajele rămân.

×
Subiecte în articol: observator