x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Iaşi: Un copil a rămas fără mâna dreaptă

Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Iaşi: Un copil a rămas fără mâna dreaptă

23 Mar 2012   •   09:42
Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Iaşi: Un copil a rămas fără mâna dreaptă

Doi copii au fost raniti la Iasi, in urma exploziei unui proiectil din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Incidentul s-a produs in localitatea Valea Oilor, de langa Targul Frumos. Unul dintre copii este ranit in zona abdomenului si la membrele inferioare, iar cel de-al doilea a pierdut o mana si este in stare critica.

Cei doi copii sunt Vasile Plugariu, de 15 ani, si Stefan Florea, de 16 ani, elevi in clasa a VII-a la scoala din satul Valea Oilor, comuna Baltati.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, Dan Iamandi, a declarat ca explozia a avut loc intr-o zona in care in trecut au mai fost gasite proiectile provenite din cel de-al Doilea Razboi Mondial si ramase neexplodate.

Iamandi a precizat ca cei doi copiiau fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Iasi.

Prefectul de Iasi Dragomir Tomaseschi a spus ca in zona a fost linia frontului, astfel ca este posibil sa mai existe proiectile ramase neexplodate din timpul razboiului, iar localnicii trebuie sa anunte autoritatile in momentul in care gasesc astfel de obiecte.

Tomaseschi a mai spus ca in zona in care s-a produs explozia au loc lucrari de modernizare a drumului, iar proiectilul fusese descoperit mai de mult, fara insa ca localnicii sa anunte autoritatile.

Vasile Astefanei, primarul comunei Baltati, a declarat ca la momentul la care s-a produs incidentul cei doi copii ar fi trebuit sa se afle la scoala, astfel ca vor fi audiati directorul scolii, dirigintele celor doi si personalul care se afla in scoala la acea ora, pentru a se stabili cum a fost posibil ca cei doi copii sa plece. Ei ar fi urmat sa termine cursurile in scurt timp si sa fie preluati de microbuzul scolar pentru a fi dusi acasa.

Incidentul s-a petrecut intr-o zona aflata la un kilometru de scoala din comuna si la o distanta de aproximativ 400 de metri de ultima casa din zona.

Dirigintele copiilor raniti in explozie: Ce vina avem, ca nu i-am legat cu catuse?

Daniel Murzeanu, dirigintele celor doi copii raniti in explozie a declarat ca baietii au chiulit de la ultima ora de curs si ca profesorii nu sunt responsabili pentru ca nu ii puteau lega pe elevi cu catuse de banci.

"Au chiulit de la ultima ora de curs in loc sa astepte microbuzul. S-au dus pe jos catre casa. Au absente, dar toate sunt motivate, pentru ca provin din familii precare si isi ajuta parintii la agricultura", a spus Daniel Murzeanu, potrivit Mediafax. El a adaugat ca profesorii nu au nicio vina ca elevii au plecat din timpul orelor.

"Ce vina sa avem, ca nu i-am legat cu catusele de banci?", a spus Daniel Murzeanu.


×