x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un scoţian, acreditat de TVR la finala Eurovision de la Oslo

Un scoţian, acreditat de TVR la finala Eurovision de la Oslo

de Mihaela Matachita    |    05 Mai 2010   •   00:00

Un fost jurnalist şi actual taximetrist din Scoţia, pasionat de concursul Eurovision, a fost acreditat de Televiziunea Română pentru a asista la finala acestei competiţii, care va avea loc la sfârşitul lunii mai, la Oslo, în Norvegia, potrivit publicaţiei The Scotsman.

Kevin Sherwin (49 de ani) a asistat la toate finalele Eurovision începând din 1994, dar anul acesta prezenţa lui în Norvegia era pusă sub semnul întrebării, deoarece cererea de bilete a depăşit aşteptările. Kevin, care a lucrat în trecut ca DJ la două posturi de radio, şi-a oferit serviciile de jurnalist-corespondent mai multor posturi de televiziune europene. În cele din urmă, a găsit sprijin la Televiziunea Română şi la cotidianul de limbă engleză din Bucureşti Nine O'Clock.

"A fost o mare surpriză pentru mine, acest lucru înseamnă că nu voi sta acasă în acest an. Singurul aspect neplăcut este acela că, în loc să mă distrez, va trebui să lucrez", a declarat Kevin Sherwin.
Fan Eurovision din copilărie, el a plătit, în 1994, 350 de lire sterline pentru un pachet care cuprindea biletele la spectacol, invitaţia la dineul oficial şi la petrecerea de după show. De atunci, nu a ratat nici o finală şi a cheltuit pentru aceste deplasări prin Europa cel puţin 20.000 de lire sterline.

Anul acesta, Kevin nu va putea susţine piesa Marii Britanii, interpretată de Josh Dubovie şi intitulată "That Sounds Good To Me". "E păcat, însă în acest an voi ţine cu România. Piesa lor este chiar foarte bună. Mi-am pregătit deja şi un steag al României", a adăugat scoţianul.

Reprezentanţii TVR au declarat pentru Mediafax că scoţianul nu este angajat, ci s-a oferit voluntar să-i promoveze în Scoţia pe Paula Seling şi pe Ovi, în schimbul acreditării. În prezent, Televiziunea Română şi Kevin Sherwin sunt în curs de a stabili un prim interviu radio cu Paula şi Ovi în Scoţia. Blogul lui Kevin Sherwin este creat special pentru a promova România la Eurovision. Kevin va purta un tricou cu însemnele României în centrul de presă de la finala Eurovision.     

La Oslo, România este reprezentată de piesa "Playing With Fire", interpretată de Paula Seling şi Ovi. Potrivit site-ului oficial al Eurovision, România va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, la 27 mai, alături de Elveţia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel şi Armenia. Prima semifinală va avea loc la 25 mai, iar finala se va desfăşura la 29 mai.

×
Subiecte în articol: mass-media