x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un specialist critică pragul de vaccinare din școli: Se aruncă securea războiului în societatea civilă

Un specialist critică pragul de vaccinare din școli: Se aruncă securea războiului în societatea civilă

05 Noi 2021   •   11:40
Un specialist critică pragul de vaccinare din școli: Se aruncă securea războiului în societatea civilă
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma susține că măsura care condiționează deschiderea școlilor de gradul de vaccinare din interiorul unităților de învătământ este arbitrară și ineficientă. Au distrus din nou campania de vaccinare și certificatul verde, pregătiți-vă să o luăm de la capăt, este opinia lui Jurma.

Medicul Octavian Jurma îi critică dur pe politicienii care au propus măsura care va duce la divizarea societății.

„Aruncând acest criteriu, perfect arbitrar, de 60% dintre profesori și personal vaccinați doar ca pretext pentru a ignora situația epidemiologică, Președintele aruncă securea războiului în sânul societății civile de parcă nu am fi suficient de divizați”, este opinia cercetătorului.

Octavian Jurma mai spune că profesorii vor ajunge în atenția publicului, așa cum s-a întâmplat cu medicii.

„Acum e vină profesorilor că nu se deschid școlile. Ei au devenit inamicul numărul 1 din cauza cărora școală nu se poate deschide, nu incompetența și neglijență voastră. Am terminat cu demonizarea medicilor și acum a venit rândul profesorilor. Ce să facem? Ar trebui că părinții să fugărească profesorii cu furcile pe stradă că se se vaccineze? Să ne transferăm copiii în școlile vaccinate?”, se întreabă specialistul.

Cocluzia lui Octavian Jurma este că măsura nu va reduce numărul persoanelor infectate și va produce resentimente în societate.

„Efectul epidemiologic al măsurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate împiedică școală să devină un focar, pentru că înseamnă un procent de sub 30% din comunitatea școlii respective. Efectul psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ura și resentimente”, susține Octavian Jurma.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că școlile vor rămâne deschise în funcție de gradul de vaccinare al personalului din fiecare unitate de învățământ.

„Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlie să continue cu prezența fizică, anume gradul de vaccinare al personalului școlii”, a anunțat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că Ministerele Sănătății și Educației vor emite vineri un ordin comun pe această temă. Pragul de vaccinare ar putea fi 60%, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma