x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un urs turbat a atacat trei persoane în câteva ore

Un urs turbat a atacat trei persoane în câteva ore

15 Sep 2012   •   09:03
Un urs turbat a atacat trei persoane în câteva ore

UPDATE 23:15 - Padurarii au impuscat cu glont ursul care a atacat treipersoane in judetul Dambovita. Animalul a murit. Acesta va fi dus la sediul Directiei Sanitar Veterinare locale pentru testul rabic.

UPDATE 22:15 - Un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor a plecat, sambata seara, in Dambovta, si va suvola zona de nord a judetului, unde un urs a atacat trei oameni, in incercarea de a repera animalul, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb.
"Va veni un elicopter care va localiza toate animalele, un urs, doi ursi, iar spre dimineata vom interveni pentru captuarea si relocarea acestora. (...) Speram ca in cursul diminetii sa il putem prinde, chiar cu lunetist din elicopter. Aparatul de zbor va reveni maine, dupa survolul din aceasta noapte. Va fi verificat fiecare fond de vanatoare pentru a vedea care e situatia, in special a celor situate langa comunitati umane", a spus Plumb, in localitatea sa natala, Buciumeni, unde a avut loc unul dintre incidente.

UPDATE 21:00 - Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca a fost emis aviz pentru ca ursul care a atacat trei oameni, in Dambovita, sa poata fi impuscat cu tranchilizante, ea spunand ca trebuie intervenit in aceasta noapte, nu mai tarziu, pentru ca animalul este suspect de turbare si poate ataca alte persoane.
"Am cerut sprijin MAI, desi este noapte, ca totusi sa prindem ursul, pentru ca s-a dat aviz pentru impuscarea cu tranchilizante", a spus Plumb.
Ea a afirmat ca trebuie gasite solutii astfel incat animalul sa poata fi prins in aceasta noapte, astfel incat sa nu atace alte persoane."Exista un dispozitiv care intervine, in afara jandarmilor, care asigura si protejarea si informarea cetatenilor, acestia fiind avertizati sa ramana in case. Trebuie intervenit in aceasta noapte pentru ca altfel se poate intampla ca acest urs, care are un comportament deviant, fiind suspect de turbare, sa mai atace pe cineva. Nu sunt de acord ca interventia sa fie maine dimineata. Este o zona dificila, impadurita, cu rau, cu pietre, este noapte, dar trebuie intervenit acum si trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru capturarea acestui urs", a afirmat ministrul Mediului.

UPDATE 18:10 - Ursul care a atacat, sambata, trei persoane din Dambovita, una dintre acestea pierzandu-si viata, a fost localizat in zona raului Ialomita, perimetrul fiind incercuit de catre vanatori, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, Raluca Florescu.

"Ursul a fost localizat in zona raului Ialomita din comuna Buciumeni, iar vanatorii au incercuit perimetrul si l-au indepartat pe animal de zona in care se afla case", a spus Florescu.

UPDATE 17:40 - Ursul care a ucis un barbat de 71 de ani, sambata dimineata, a mai ranit o femeie, la doar cateva ore distanta. Incidentul a avut loc in comuna Buciumeni, satul Dealu mare, judetul Dambovita.

Femeia ranita se afla intr-o zona accidentata, unde ambulanta nu are acces.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Dambovita, Ciprian Vataselu, un echipaj de jandarmi se afla in zona, urmand sa o transporte pe femeie, pe o targa improvizata, pana la drumul unde are acces ambulanta.

Victima are 57 de ani si a suferit rani la gat.

Jandarmii se aflau in zona intrucat cu putin timp inainte de a fi gasita femeia mai multi localnici au sunat la 112, anuntand ca un urs a intrat intr-o livada.

UPDATE 12:45 Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Dambovita, Raluca Florescu, incidentul a avut loc sambata dimineata, in satul Dealul Frumos, pe o strada cu acces la padurea din zona.

Florescu a precizat ca barbatul in varsta de 71 de ani a fost gasit mort de catre localnici, dupa ce a fost atacat de un urs.

Reprezentantul Politiei Dambovita a precizat ca pana acum nu au mai fost inregistrate astfel de incidente in zona si ca nici nu au existat reclamatii ale localnicilor privind prezenta ursilor.

Conform sursei citate, o echipa de politisti a mers la fata locului pentru a stabili imprejurarile in care a avut loc incidentul. (antena3.ro)

Update 12:26

Barbatul ucis era din comuna damboviteana Pietrosita (sat Dealul Frumos) si se ducea cu caii la pascut. Conform antena3.ro, atacul ursului ar fi survenit chiar pe strada.

Un barbat de 71 de ani din localitatea Dealul Frumos, judetul Dambovita a fost atacat, in aceasta dimineata, intr-o livada, de un urs, care l-a sfasiat de viu.

Conform Antena 3, tipetele vecinilor alertati de urletele de groaza si de durere ale barbatului au alungat fiara, dar a fost prea tarziu.

Medicii de la ambulanta care s-a prezentat in urma apelului la 112 nu au putut face altceva decat sa constate decesul.

×