x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un vagon al unui tren personal a deraiat în gara din Suceava

Un vagon al unui tren personal a deraiat în gara din Suceava

26 Ian 2010   •   00:00

Ultimul vagon al unui tren Personal care circula pe ruta Paşcani - Suceava a deraiat, în această dimineaţă, în apropierea gării Burdujeni, din Suceava, din primele informaţii reieşind că nicio persoană nu a fost rănită.



Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, ultimul vagon al trenului personal 5501 Paşcani - Suceava, format din locomotivă şi trei vagoane, a sărit de pe şine la intrarea în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava, în dreptul unei pasarele. "Boghiul a ieşit de pe linie, dar vagonul nu s-a înclinat, ci a rămas în poziţie verticală", a spus prefectul, citat de Mediafax. Popescu a precizat că trenul venea de la Paşcani spre Suceava şi urma să oprească în staţie, astfel că avea viteză foarte mică.

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, toţi călătorii coborând din tren şi mergând în gară, aflată la câţiva zeci de metri de locul incidentului, a spus Popescu.

Prefectul a adăugat că, în prezent, se lucrează la repunerea pe linie a vagonului, iar cauzele incidentului vor fi stabilite de personalul de la Transporturi Feroviare.

În urmă cu o zi, un vagon al trenului Personal 4503, care circula de la Braşov la Izvorul Olt, a deraiat, în jurul orei 8.00, la o distanţă de 500 de metri de staţia Malnaş Sat, din judeţul Covasna. Cei 29 de călători care se aflau în trenul care a deraiat au fost preluaţi de la locul incidentului de alte două garnituri feroviare. Incidentul a fost cauzat de uzura şinei şi de ger, au precizat reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare. Circulaţia feroviară a fost reluată în jurul orei 13.00, după repunerea pe şine a vagonului deraiat. În urma incidentului, două trenuri - un Internaţional şi un Personal - au avut întrâzieri, iar alte două trenuri Accelerat care circulă pe relaţia Braşov -Siculeni şi retur au fost anulate.

×
Subiecte în articol: observator