x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un vâlcean şi-a decorat gardul cu un proiectil, un altul cu grenade!

Un vâlcean şi-a decorat gardul cu un proiectil, un altul cu grenade!

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Aug 2009   •   00:00
Un vâlcean şi-a decorat gardul cu un proiectil, un altul cu grenade!

La 70 de ani, Elena Michiu din Băile Olăneşti s-a gândit să-şi ""ornamenteze"" gardul cu un proiectil neexplodat din cel de-al doilea război mondial. O rudă a acesteia, care se pare că a înfit bomba în gard, susţine că nu s-a gândit la consecinţele unui astfel de gest în momentul năstruşnicei decizii cosmetice!



Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" (ISU) Vâlcea au primit în această dimineaţă o solicitare ciudată. Mai precis, ei au fost rugaţi telefonic să se deplaseze în staţiunea vâlceană pentru a ridica un proiectil dintr-un gard! "Cazul pare de-a dreptul desprins din filme. Proiectilul de care vorbim a fost descoperit în curtea unei familii din Olăneşti şi era, pur şi simplu, înfipt în stâlpul gardului, ca element decorativ. În momentul descoperirii, proiectilul, care datează din cel de-al Doilea Război Mondial, avea încărcătura explozivă, însă nu avea elementul de iniţiere", povesteşte Adrian Mesescu, comandantul ISU Vâlcea. Grozavia de la Băile Olăneşti nu este singura cu care cei de la ISU s-au confruntat în judeţul lui Anton Pann. "Anul trecut, la Bujoreni, un individ pusese mai multe grenade în vârful stâlpilor de la gard, arsenal rămas de pe vremea gărzilor patriotice. Nu ştiu ce este în mintea acestor oameni, de nu conştientizează pericolul la care se expun şi pe ei dar şi pe cei din jur", îşi aminteşte Mesescu.

Sesizarea a fost făcută de un vecin care s-a speriat când a văzut "grozăvia din gard" şi a anunţat Poliţia oraşului Olăneşti. Aceasta, la rândul ei, a solicitat intervenţia echipei ISU. "Mie mi-a plăcut cum arăta şi nici acum nu cred că reprezintă vreun pericol, are fiecare om damblaua lui, nu cred că sunt primul şi nici ultimul care foloseşte astfel de obiecte artizanale. Cei care pun pistoale şi puşti în casă, încărcate nu sunt şi ei vinovaţi, poate cineva le atinge şi se descarcă?", spune proprietarul, citat de Agerpres.

Proiectilul din gard prezenta însă pericol de explozie în cazul în care ar fi fost lovit cu un corp dur sau ar fi fost introdus în foc, afirmă Mesescu. Potrivit acestuia, nu a fost primul caz din judeţ.

×