x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un viol între români a îngrozit Germania

Un viol între români a îngrozit Germania

de Istvan Deak    |    10 Mai 2013   •   14:08
Un viol între români a îngrozit Germania

În ciuda relatărilor din presă şi a avertismentelor constante, în continuare sunt femei în România care cad victime naivităţii şi a speranţelor deşarte într-o viaţă mai bună în străinătate. De cele mai multe ori, agresorii şi cei care profită de ele sunt chiar conaţionali, prieteni, uneori chiar rude. Acesta este şi cazul unei românce de 35 de ani care a fost violată de un conaţional de 46 de ani la Frankfurt.

S-au cunoscut pe Net

El în Germania, ea în România, cei doi s-au cunoscut pe internet. Bărbatul a ademenit-o în Germania cu promisiunea că îi va găsi un loc de muncă. La începutul lunii decembrie 2012, ea a ajuns plină de speranţe în Germania. Visul ei a fost năruit în doar câteva ore. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc într-o cameră de hotel, unde bărbatul a violat-o de două ori. Aceasta a reuşit să se elibereze cu greu din hotel şi a alertat o patrulă a poliţiei. Bărbatul a fost arestat. Întoarsă în România, femeia a revenit în Germania la începutul lunii mai pentru a depune mărturie în procesul intentat împotriva agresorului.

Ţinută la secret

De teama prietenilor agresorului, femeia a fost ţinută într-o locaţie secretă din Hanau.  “Ne-am cunoscut pe un chatroom de pe internet. Vorbeam cu el, dar nu am fost nici un moment interesată de o relaţie cu el. Am sperat să scap de sărăcia din România prin intermediul unui loc de muncă în Germania. El mi-a promis că mă ajută. Astfel, la data de 7 decembrie 2012, am venit cu autobuzul la Frankfurt. El m-a aşteptat în gară şi m-a dus la un hotel. Şi-a arătat adevărata faţă încă din prima seară. M-a atacat cu un cuţit de bucătărie şi m-a obligat să mă dezbrac. Apoi m-a violat. În cursul zilei de 8 decembrie m-a agresat din nou. Abia după aceea am reuşit să fug din camera din hotel. Am ajuns într-o piaţă, unde m-a găsit poliţia”, a declarat femeia, în timpul şedinţei de judecată, conform Offenbach Post.

Bărbatul nu a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu femeia, dar susţine că acestea au avut loc de bună voie. Completul de judecată a decis că, sub pretextul asigurării unui loc de muncă, bărbatul a ademenit femeia în Germania unde a agresat-o cu brutalitate. Românul de 46 de ani a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapta sa.

Incident similar în Austria

La începutul lunii mai, un bărbat a încercat să arunce o femeie româncă de pe un zid de 4 metri. Incidentul semnalat de Salzburger Nachrichten a avut loc în cartierul Penzing din Viena. Tânăra de 22 de ani a fost bătută de agresor şi a început să ţipe după ajutor abia în momentul în care şi-a dat seama că acesta încearcă să o omoare aruncând-o de pe un zid. Norocul fetei a fost că un poliţist se afla în zonă. La vederea acestuia, atacatorul a fugit. Autorităţile sunt convinse că victima şi agresorul se cunoşteau. “Bărbatul a adus-o pe tânăra de 22 de ani din România în Austria şi a obligat-o să cerşească. Continuă căutările pentru găsirea atacatorului”, susţin oficialii austrieci.

×