x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un zid a căzut peste şase oameni în zona Gării de Nord.

Un zid a căzut peste şase oameni în zona Gării de Nord.

16 Iun 2011   •   11:24
Un zid a căzut peste şase oameni în zona Gării de Nord.

Sase muncitori au fost raniti, joi dupa-amiaza, dupa ce un zid de caramida de la o casa din zona Garii de Nord, care era curs de consolidare, s-a prabusit peste ei. La fata locului au intervenit mai multe echipahe de salvare.

Muncitorii lucrau la consolidarea unei cladiri cand un zid s-a desprins si a cazut peste ei. Se pare ca zidul despartea cladirea la care se faceau lucrari de o alta cladire vecina.

"Niste muncitori consolidau zidurile unei cladiri. Unul dintre zidurile de caramida din interior a cazut. Toate cele cinci persoane prinse sub zid au fost eliberate. E un zid din caramida in interiorul unei cladiri", a declarat Ovidiu Pana, purtator de cuvant ISU Bucuresti.

Victimele au fost preluate de ambulante si, potrivit medicilor de la serviciul de Ambulata Bucuresti, o persoana este in stare grava.

"In momentul de fata patru pacienti sunt constienti, unul inconstient. Serviciul de ambulanta a intervenit cu doua ambulante. Pe unul din pacienti l-au transportat la Elias si un pacient de 35 de ani care e in stare grava, politraumatizat, care a necesitat intubare, va fi transportata la spitalul universitar. Ceilati muncitori au fost preluati de SMURD", a declarat Alice Grasu, serviciul de Ambulanta Bucuresti.

"In cadrul unor lucrari de consolidare si demolare au fost prinsi cinci muncitori. S-au deplasat doi colegi de la ITM pentru a vedea care sunt motivele reale, daca s-a respectat securitatea muncii. O sa vedem daca au fost luate masurile de asigurare de sprijinire. Trebuiau sa fie elemente de sprijinire, apoi izolarea zonei. Pe langa sanctiuni, poate fi inceputa urmarirea penala daca nu au fost luate toate masurile de securitatea a muncii", a spus inspectorul Constantin Bujor, ITM Bucuresti.

×