x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

de Victor Ciutacu    |    16 Feb 2012   •   12:09
Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

Gata, s-a facut dreptat!. Emisia Antenei 1 va fi intrerupta, prin decizia CNA, timp de 10 minute. In semn de recunoastere a minunatei performante pe care a realizat-o Capatos in incercarea de a da lovitura. Tara e-n sarbatoare, s-au topit zapezile, s-a suspendat ACTA si a crescut nivelul de trai. Privind la rece, sunt doua paliere pe care trebuie purtata discutia pe aceasta tema de importanta nationala.

a) Fapta in sine. Capatos si-a luat-o pe bune si ma mir (de fapt, ma prefac foarte bine) ca s-a intamplat atat de tarziu. Cat de bulevardiera si de tabloida ti-ai declara emisiunea, Un show pacatos a depasit de multa vreme niste limite ale normalitatii umane si profesionale. Prezentarea oricarui detaliu de viata intima a unei persoane pe post e o mizerie sanctionabila si punct. Ceea ce i-am spus si in direct. Nu mi se pare firesc sa sufere toata Antena 1 din cauza lui, dar, atat timp cat si l-a asumat si l-a promovat ca vedeta, banuiesc ca postul isi asuma si urmarile faptelor sale de arme. Corecta e si amendarea OTV pentru preluarea imaginilor, revoltatoare e ignorarea de catre CNA a faptului ca RTV, sub masca dezbaterii despre deontologie, a difuzat in bucla aceleasi imagini, cu acelasi Boc in curul gol. Sanctiunea nu e fara precedent. A patit-o si OTV, chiar mult mai rau de atat, cand viitorul domnu’ Dan se luase cu Nastase, doar ca unii stau rau de tot cu memoria. Ar fi culmea ca Dan Capatos sa ajunga, pe baza libertatii de exprimare, acest Larry Flint al Romanei.

b) Reactiile disproportionate. Cei mai ciudosi, vehementi si absurzi au fost cei care se pretind concurentii Intact si cei carora le fuge pamantul de sub picioare. Sa te folosesti de imaginea noastra publica (promo cu mine si cu Badea la concurenta, e noaptea mintii!) si sa ajungi sa organizezi infierari proletare pe baza de deontologie la RTV – post consacrat de nunti, botezuri, partaje, inmormantari si Gigi Becali – mi se pare dincolo de o minima moralitate. Iar sa ceri public eliminarea din presa a lui Capatos, asa cum face acest Robespierre in trening si cu Dacie 1310, e deja semn de dileala sau de nostalgie dupa vremurile cand toate institutiile statului se simteau obligate sa se aboneze la fosta Scanteia. In caricatura asta de sfarsit de capitalism, piata decide daca numitul Capatos mai are loc in media. Asa cum tot piata media a decis falimentul celor doua cotidiane conduse de supermanagerul CTP si l-a exilat in online pe fostul presedinte al Clubului Roman de Presa, cel care a introdus cuvantul muie in practica editoriala. De reactiile penibile ale unui ONG-ist portocaliu care a aparut in toata presa fotografiat in ciucurasul gol alaturi de copil, ale inventatorului gainii cu pui vii sau ale emulilor sai care au intins uniform jegul in media nici nu mai scriu. (ciutacu.ro)

UPDATE: Cu exceptia lui Tapalaga, nimeni n-a remarcat ca singurul necuvantator in toata afacerea asta e impricinatul Boc. Daca as fi ipocrit, as intreba oare de ce…

×