x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria, despre reorganizarea românească: O ameninţare pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc.

Ungaria, despre reorganizarea românească: O ameninţare pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc.

16 Iun 2011   •   13:04
Ungaria, despre reorganizarea românească: O ameninţare pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc.

Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, sustine ca reorganizarea administrativa a tarii noastre ar reprezenta o amenintare pentru etnicii maghiari din Transilvania si Tinutul Secuiesc. El a avertizat ca acest proiect ar modifica harta etnica, iar proportia etnicilor maghiari in noile unitati administrative ar scadea dramatic.

"Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica", a declarat vicepresedintele ungar.

Zsolt Semjen a subliniat ca au mai existat planuri de acest fel si ca este greu de spus cat de serioase erau in contextul politic "furtunos", relateaza Mediafax. Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteste de masurile antimaghiare din vreamea regimului Ceausescu, cand regiunea autonoma Mures a fost desfiintata. Pozitia Ungariei este ca, indiferent daca vor fi operate aceste modificari, "realitatea" Tinutului Secuiesc trebuie respectata, a mai spus vicepremierul ungar.


×