x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria va colabora cu orice Guvern va fi instalat la Bucureşti

Ungaria va colabora cu orice Guvern va fi instalat la Bucureşti

de Istvan Deak    |    09 Dec 2012   •   15:08
Ungaria va colabora cu orice Guvern va fi instalat la Bucureşti
Sursa foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Ungaria are încredere că, indiferent de rezultatele scrutinului din 9 decembrie, Executivul român care se va forma la Bucureşti va alege din nou dialogul şi cooperarea. Secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Zsolt Nemeth, s-a referit şi la respectarea de către noul Guvern de la Bucureşti a drepturilor fundamentale ale omului şi ale minorităţilor, potrivit Magyar Hirlap.

“Acest lucru se referă la chestiuni legate de educaţie, Universitatea de Medicină din Târgu Mureş fiind un exemplu, la chestiunile de restituire şi de retrocedare a bunurilor sau la chestiuni privind împărţirea administrativă, astfel încât graniţele administrative să nu se schimbe în mod dezavantajos pentru minorităţi. Eu cred că avem un bun temei să presupunem că ne aflăm în faţa unor relaţii ungaro-române, cu perspective serioase”, a declarat Zsolt Nemeth.

El a mai spus că Ungaria se aşteaptă ca Guvernul României să participe la construcţia central-europeană, în contextul în care anul viitor Budapesta va prezida Grupul de la Vişegrad şi Iniţiativa Central-Europeană.

×
Subiecte în articol: Ungaria guvern bucuresti