x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungureanu o atacă pe Udrea

Ungureanu o atacă pe Udrea

de Elena Stan    |    06 Mar 2012   •   21:00
Ungureanu o atacă pe Udrea

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrilor sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe, actiuni de promovare in strainatate, respectiv targuri si expozitii, precum si reducerea cheltuielilor cu sali de sport si piscine.
'Premierul i-a atentionat pe ministri ca trebuie sa reduca totalul cheltuielilor si le-a cerut sa taie din banii pregatiti sa fie alocati pentru deplasari si actiuni de promovare in strainatate', potrivit Mediafax.

Principalul minister vizat de Ungureanu este Ministerului Dezvoltarii Regio­na­le si Turismului, condus pana nu demult de Elena Udrea, insa solicitari in acest sens au fost transmise si catre alte institutii. Luni seara, intr-o emisi­u­ne a postului public de televiziu­ne, se­ful Guvernului a afirmat ca fondu­rile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de pis­cine, vor fi reorientate catre alte programe, aratand ca el nu are o ma­re 'apetenta' pentru piscine sapa­te in diferite localitati, deoarece Romania nu este 'o tara de inotatori'.

MDRT nu taie banii de patinoare
Chiar daca premierul cere reduce­rea cheltuielilor cu sali de sport si pis­cine, MDRT aloca in continuare ba­ni pentru patinoare. 'Ministerul a pri­mit solicitarea de la Executiv privind reducerea cheltuielilor MDRT. In acest sens, ministerul a prioritizat investitiile, astfel ca prioritatea numarul unu o reprezinta finalizarea obiectivelor realizate in proportie de 80%, a caror conservare a santierelor pre­supune cheltuieli mari in compa­ratie cu cele necesare incheierii lor, ur­mand investitiile pentru care Gu­ver­nul si-a asumat angajamentul interna­tional si care nu pot suporta amanare, ce­lor pentru FOTE 2013, iar la final sunt investitiile in drumurile jude­tene', ne-a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.

Zilele trecute, noul ministru al Turismului, Cristian Petrescu, si-a dat acceptul pentru realizarea unui patinoar artificial la Brasov, pe o structura deja existenta, investitie ce se ridica la peste 8 milioane de euro. Brasovul are deja un patinoar olimpic, inaugurat in 2010, pentru care MDRT a platit in jur de 10 milioane de euro. In ultimii trei ani, MDRT a cheltuit 31 de milioane de euro pentru dezvoltarea de bazine de inot in tara, din care doua sunt gata, insa numai in unul se poate inota, potrivit unei analize rea­lizate de Ziarul Financiar.

28 de milioane de euro sunt pentru 'frunza'
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, nu a tinut cont de criza economica si a prevazut pentru anul acesta circa 28 de milioane de euro pentru promovarea brandului turistic al Romaniei, facuta si prin intermediul participarii la targuri si expozitii internationale de specialitate. Udrea a propus ca ministerul Turismului sa participe anul acesta la 70 de targuri internationale, de circa trei ori mai multe manifestari fata de anul trecut, cand MDRT a participat la 25 de targuri de profil. Bineinteles ca si suma prevazuta pentru participarea la targurile internationale s-a triplat fata de 2011, ajungand de la 900.000 de euro la circa 3 milioane de euro.

Pe langa targurile de profil din Franta, Germania, Italia, Spania, Olanda, Elvetia, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Austria, si Danemarca, Romania ar urma sa fie prezenta si la targul de la Las Vegas – SUA, Bru­xelles – Belgia, precum si diverse zone metropolitane din New York.

Udrea vorbea la inceputul anului despre activitatile de promovare care vor fi derulate in acest an, atat pe canalele interne, cat si pe cele din strainatate. 'Sunt foarte multe lucruri de facut, de la actiunile de promovare pana la investitiile pe care le vom demara in infrastructura turistica', a spus Udrea. Numai pentru standul de la Targul de turism din Berlin mi­nisterul a platit, in 2011, aproximativ 250.000 de euro. In primele doua luni ale anului, MDRT a cheltuit aproximativ 15.000 de euro doar pentru deplasarile interne si externe ale personalului MDRT, potrivit listelei cu platile efectuate de minister, postata pe site. Spre comparatie, anul trecut cheltuielile cu deplasarile personalului au fost de 135.000 de lei (33.750 de euro).

×
Subiecte în articol: observator