x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea Agronomică din Iaşi îşi sărbătoreşte centenarul alături de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Universitatea Agronomică din Iaşi îşi sărbătoreşte centenarul alături de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

de Cristinel C. Popa    |    21 Oct 2012   •   16:28
Universitatea Agronomică din Iaşi îşi sărbătoreşte centenarul alături de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este invitat să participe la manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de învăţământ agronomic la Iaşi, care se vor derula începând de mâine pe parcursul întregii săptâmâni. La eveniment vor participa numeroşi specialişti şi rectorii de la toate unităţile de învăţământ superior din ţară, dar şi de la unităţi de învăţământ partenere din ţări precum Italia, Germania, Belgia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Egipt şi Republica Moldova. “Universitatea celebrează în acest an un secol de existenţă şi tradiţie a excelenţei în educaţie şi cercetare agronomică, de cooperare şi deschidere continuă către mediul universitar extern, de formare a numeroase generaţii de specialişti în ştiinţa şi practica agricolă”, a spus Marilena Şchiopu, şeful Departamentului de Promovare şi Imagine al universităţii.

Seria evenimentelor va începe luni, cu un workshop intitulat “Agricultura – oportunităţi şi perspective” la care vor fi prezenţi peste 250 de fermieri de succes şi reprezentanţi ai unor companii de top din sectorul agricol. “Dintre subiectele ce vor fi dezbătute amintim ofertele de inputuri pentru agricultură - îngrăşăminte, pesticide, tractoare şi maşini agricole, precum şi rezultatele celor mai performante exploataţii agricole din zona Moldovei. Evenimentul este un bun prilej pentru schimbul de idei, informaţii şi concepte în domeniul ştiinţelor agricole, silvice, alimentare şi tehnologice, al biotehnologiilor şi al altor domenii conexe. Scopul simpozionului este de a prezenta şi promova cele mai noi rezultate ale cercetării, dezvoltării şi inovaţiei în diversele discipline ale ştiinţelor vieţii şi de a încuraja crearea unor poli europeni ai cercetării de excelenţă. Va fi prezentată lucrarea “PAC spre 2012, tranziţia de la modelul istoric către modelul regional, studiu de caz în sudul Belgiei”, aparţinând profesorului Philippe Burny, de la Universitatea din Liege, şi workshop-urile “Cercetare şi inovare în agricultură” şi ”Calitatea vinului în Europa”, a adăugat Marilena Şchiopu.

Manifestările dedicate împlinirii celor 100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi vor continua marţi, cu ediţia a 55-a a simpozionului ştiinţific internaţional al Facultăţii de Agricultură, unde şi-au anunţat prezenţa peste 200 de specialişti din zece ţări, şi miercuri, cu workshop-ul “Cercetare şi inovare în agricultură”.

Adunarea festivă “100 de ani”, apogeul evenimentelor de la USAMV Iaşi, va avea loc joi, 25 octombrie. Pe lângă cuvântul rectorului, mesajele din partea invitaţilor şi decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa, vor mai avea loc şi decernări de diplome, medalii jubiliare şi dezvelirea unor statui şi busturi.

×
Subiecte în articol: universitate educatie minister iasi sarbatoare