x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea Bucureşti verifică teza de doctorat a premierului Ponta

Universitatea Bucureşti verifică teza de doctorat a premierului Ponta

22 Iun 2012   •   09:22
Universitatea Bucureşti verifică teza de doctorat a premierului Ponta

Universitatea Bucuresti va verifica acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. Acuzatiile se refera la teza de doctorat a primului ministru, sustinuta la Facultatea de Drept in 2003. Conducerea Universitatii a cerut Facultatii de Drept sa dea un punct de vedere in acest caz.

Universitatea din Bucuresti precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca a luat act de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, referitoare la teza de doctorat sustinuta la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul 2003.

"Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituita ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universitatii din Bucuresti si publicului larg", sustine Universitatea Bucuresti.

Totodata, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a institutiei de invatamant superior, pentru a dezbate intregul caz.

"Conducerea Universitatii din Bucuresti, in cunostinta de cauza si pe baza celor doua materiale (punctul de vedere al Facultatii de Drept si punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti), va putea dispune masuri adecvate in acel moment", mai precizeaza UB in comunicat.

Premierul Ponta a declarat ca demersul Universitatii Bucuresti de a verifica acuzatiile de plagiat este binevenit. "Ma voi prezenta la orice institutie legal abilitata pentru a-mi sustine nevinovatia. Tot acest scandal a fost declansat acest scandal din cauza faptului ca am dorit sa merg la Consiliul European. Dar ma voi supune tuturor procedurilor legale si ma voi prezenta acolo unde voi fi solicitat", a declarat Ponta.

Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care sustine ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

×