x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul din cinci la CSM

Unul din cinci la CSM

de Violeta Fotache    |    08 Ian 2010   •   00:00

"Cine va fi noul preşedinte al CSM?", e întrebarea la ordinea zilei în lumea justiţiei, azi, la un an de la începerea mandatului actualului preşedinte, Virgil Andreieş.



Membrii Consiliului Superior al Magistraturii îşi vor alege o nouă conducere (preşedinte şi vicepreşedinte) la şedinţa din 11 ianuarie, la care va participa şi preşedintele Traian Băsescu. Cel mai vehiculat nume este cel al judecătoarei Ana Lăbuş, dar aceasta încă nu e hotărâtă. Potrivit surselor noastre, Ana Lăbuş ar mai fi fost pe punctul de a candida pentru şefia CSM de două ori în anii trecuţi.

Surse din cadrul CSM ne-au precizat că, spre deosebire de anii trecuţi, de data aceasta ar putea apărea mai multe candidaturi, dar până acum nu s-a înscris nimeni. Potrivit legii, mai pot candida numai cei care nu au deţinut un asemenea mandat. Sunt cinci la număr: Ana Lăbuş, Alexandrina Rădulescu, Florica Bejinaru, Costel Drăguţ şi Gheorghe Groza. Pentru postul de vicepreşedinte, ocupat de regulă de unul dintre procurorii din CSM, misterul este total.

×
Subiecte în articol: observator