x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul dintre minerii accidentaţi la Petrila a murit

Unul dintre minerii accidentaţi la Petrila a murit

de Agerpres    |    22 Iun 2012   •   07:17
Unul dintre minerii accidentaţi la Petrila a murit

Unul dintre cei doi mineri care au fost opariti cu apa fierbinte, intr-un accident petrecut pe 18 iunie in subteranul Exploatarii Miniere Petrila, a murit, noaptea trecuta, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, a informat Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.

Minerul sef de brigada Danut Codreanu, in varsta de 43 de ani, prezenta arsuri de gradele 3 si 4 pe 60% din suprafata corpului si a fost internat la clinica din Capitala la cateva ore dupa producerea accidentului de munca. Potrivit unui comunicat al CNH Petrosani, victima avea o vechime in munca de aproape 24 de ani la mina Petrila, exploatare la care a lucrat de la angajare.

In spitalul din Bucuresti se mai afla inginerul Catalin Serban (41 ani), care a suferit arsuri de gradele 3 si 4, cu abur fierbinte, pe 40% din suprafata corpului.

Accidentul de munca de la EM Petrila s-a produs in timp ce victimele executau o operatiune tehnologica la o galerie din subteran, cu scopul de a raci o zona aflata in spatele unui dig de izolare. Incidentul a avut loc dupa ce victimele au dat doua gauri in dig, urmand ca prin acel foraj sa fie introdusa cenusa de termocentrala in vederea executarii unei operatiuni de inamolire in spatele zidului. Actiunea este necesara in cazurile in care carbunele se supraincalzeste si produce asa-numitele 'focuri de mina'.

'A avut loc o eruptie cu presiune a apei supraincalzite din zona forajului, care a surprins si accidentat pe inginerul Catalin Serban, adjunct sef sector 1, si pe minerul sef de brigada Danut Codreanu', a explicat, pe 18 iunie, purtatorul de cuvant al CNH Petrosani, Oana Stoicuta.

Cauzele producerii evenimentului vor fi cercetate de specialisti ai Inspectoratului Teritorial de Munca-Biroul Petrosani, ai INSEMEX si CNH Petrosani.

×