x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Klaus Iohannis PROMITE că românii nu vor fi afectați de războiul din Ucraina

UPDATE Klaus Iohannis PROMITE că românii nu vor fi afectați de războiul din Ucraina

24 Feb 2022   •   12:32
UPDATE Klaus Iohannis PROMITE că românii nu vor fi afectați de războiul din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis promite să ia toate măsurile pentru ca românii să nu fie afectați de războiul din Ucraina.  Totodată, șeful statului român condamnă ferm atacul Rusiei împotriva acestei țări. 

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Federația Rusă a ales forța tancurilor. Rusia e agresorul, nu victima. România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.

Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatic. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate.

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate.

România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice pe care le-ar putea genera un eventual conflict. Suntem în contact cu partenerii noștri pentru a oferi cele mai bune soluții. În acest context, se impune consolidarea consistentă a Flancului Estic. Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete.“, a spus președintele Klaus Iohannis.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul conflictului din Ucraina. 

Şedinţa CSAT va avea loc astăzi, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a reuniuniise află implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, transmite  Administrația Prezidențială.

La finalul şedinţei CSAT, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Klaus Iohannis a condamnat, în această dimineață,agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. 

Șeful statului român participă, joi seara, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis