x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE ONU: Peste 150.000 de refugiaţi ucraineni au părăsit ţara de la începutul războiului cu Rusia

UPDATE ONU: Peste 150.000 de refugiaţi ucraineni au părăsit ţara de la începutul războiului cu Rusia

27 Feb 2022   •   09:15
UPDATE ONU: Peste 150.000 de refugiaţi ucraineni au părăsit ţara de la începutul războiului cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Peste 150.000 de ucraineni au fost nevoiți să fugă din calea violențelor rusești din Ucraina, spune Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

"Mai mult de 150.000 de refugiați ucraineni au trecut acum în țările vecine, jumătate dintre ei în Polonia, iar mulți în Ungaria, Moldova, România și dincolo de acestea. Deplasările din Ucraina sunt, de asemenea, în creștere, dar situația militară face dificilă estimarea cifrelor și furnizarea de ajutor", a spus acesta.

ȘTIRE INIȚIALĂ Peste 120.000 de refugiaţi ucraineni au părăsit ţara în ultimele două zile, după invazia Federației Ruse, transmite ONU.

Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiaţi, Kelly Clements, spune că este de așteptat ca situaţia să se înrăutăţească.

„Acum vedem peste 120.000 de oameni care au plecat în toate ţările vecine. Rapoartele pe care le le primesc de la comunităţile locale, de la autorităţile locale, sunt incredibile. Dar este o situaţie dinamică. Suntem, într-adevăr, destul de devastaţi, evident, de ceea ce urmează”, a declarat aceasta pentru CNN.

Majoritatea refugiaților se îndreaptă spre Polonia şi Moldova, dar şi spre România, Slovacia şi Ungaria.

Frontierele României au fost tranzitate, pe parcursul zilei de vineri, de peste 73.000 de persoane, dintre care 14.188 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 36 % faţă de ziua precedentă.

×
Subiecte în articol: refugiati ucraina onu Rusia