x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă! Un urs se plimbă pe străzile din Ploiești

Alertă! Un urs se plimbă pe străzile din Ploiești

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2023   •   11:35
Alertă! Un urs se plimbă pe străzile din Ploiești

Autoritățile din Ploiești sunt în alertă după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică un urs a fost văzut pe o stradă din oraș.

ISU Prahova a emis în noaptea de sâmbătă spre duminică un mesaj Ro-Alert după ce un urs a fost văzut pe o stradă din oraș.

„Primăria Municipiului Ploieşti informează faptul că, luând act de mesajul RO Alert emis duminică, 23 iulie, în jurul orei 01.00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezența unui urs pe strada Găgeni din Ploiești, au fost urmate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora”, a transmis Primăria Ploiești.

Viceprimarul Daniel Nicodim a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor ce se impun în acest caz și s-a deplsat în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

La acțiune au participat reprezentanții ISU Prahova, ai Poliţiei Locale și ai Poliţiei Municipiului Ploieşti.

„Totodată, la solicitarea viceprimarului municipiului Ploieşti, la acțiune participă reprezentanții Parcului Memorial , precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor, care au venit, astfel, în sprijinul autorităților locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun. Menționăm faptul că pe parcursul intervenției nu a existat niciun incident”, adaugă reprezentanții primăriei.

Autorităţile locale monitorizează în continuare situaţia, ursul fiind văzut ultima dată în zona de nord a municipiului Ploieşti.

Cetățenii sunt rugați să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, „singurul demers recomandat în situația în care sesizează un pericol fiind acela de a apela la numărul de urgență 112”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urs ploiesti