x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USL cere premierului interimar declararea stării de alertă în judeţele afectate de viscol şi ninsori

USL cere premierului interimar declararea stării de alertă în judeţele afectate de viscol şi ninsori

06 Feb 2012   •   17:17
USL cere premierului interimar declararea stării de alertă în judeţele afectate de viscol şi ninsori

Uniunea Social Liberala solicita primului-ministru interimar, Catalin Predoiu, sa declare, impreuna cu Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, stare de alerta pentru judetele din sud-estul Romaniei, grav afectate de caderile masive de zapada si viscol.

Potrivit unui comunicat USL, declararea situatiei de urgenta este solutia legala ce se impune pentru ca autoritatile din plan local sa poata contracta serviciile suplimentare de deszapezire necesare pentru a debloca judetele care acum se afla sub nameti si sunt, in totalitate, izolate.

Motivul principal al acestei solicitari consta in determinarea Guvernului de a suplimenta fondurile si utilajele necesare pentru iesirea din starea de alerta, se mentioneaza in comunicat.

Deoarece drumurile nationale sunt blocate exista riscul ca cetatenii sa se confrunte cu situatii dramatice, cum ar fi lipsa alimentelor de baza din magazinele care nu se mai pot aproviziona de la depozitele logistice. Daca situatia va persista probabil ca va aparea si o criza a medicamentelor, deoarece exista semnale ca cetatenii din mediul rural nu au posibilitatea sa isi cumpere medicamente, fiindca nu mai pot ajunge la farmaciile din orase, se mai arata in comunicat.

"Peste toate acestea se suprapune criza politica, in urma demisiei ministrilor din Guvernul Boc nemaiexistand niciun fel de comunicare cu ministerele de linie care ar trebui sa coordoneze interventiile la deszapezire", se mai spune in comunicatul citat

×