x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebarea lui Adrian Năstase: "V-aţi plătit datoria de 1000 de dolari la FMI?"

Întrebarea lui Adrian Năstase: "V-aţi plătit datoria de 1000 de dolari la FMI?"

19 Noi 2012   •   15:24
Întrebarea lui Adrian Năstase: "V-aţi plătit datoria de 1000 de dolari la FMI?"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Pornind de la o afirmație a președintelui Băsescu, făcută în prima sa conferință de presă de după Referendum, Adrian Năstase a scris pe blogul personal un scurt comentariu privind datoria uriașă acumulată de români în ultimii opt ani:

Zilele trecute, Traian Băsescu întreba, retoric, dacă a câştigat vreun „român” vreun leu din revocarea Avocatului Poporului sau din reducerea atribuţiilor Curţii Constituţionale. Răspunsul evident este negativ, pentru că nimeni nu şi-a închipuit că reprezentanţii USL vor ieşi în stradă, cu acele ocazii, şi că vor arunca cu lei în populaţie – ca pe vremea romanilor.

Eu îmi permit, în schimb, să întreb dacă în urma împrumutului de 20 de miliarde de dolari, luat, în numele „românilor”, de Traian Băsescu de la FMI în 2009 (înainte de alegerile prezidenţiale), a câştigat vreun „român” vreun leu? Am impresia că, din contră – fiecare „român” din cei 20 de milioane de locuitori (considerându-i şi pe maghiari tot „români”) a rămas cu o datorie la FMI de 1000 de dolari.

Ştiţi, probabil, că trebuie să-i plătiţi.

Şi probabil mai ştiţi că datoria externă totală a „românilor”a crescut de aproape 5 ori, în 8 ani, de la 21,5 miliarde euro, în 2004, la 98 miliarde euro în acest an!

×