x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Va merge Iohannis la selecta Conferinta pentru Securitate de la Munchen?

Va merge Iohannis la selecta Conferinta pentru Securitate de la Munchen?

de Dan Constantin    |    12 Ian 2015   •   16:28
Va merge Iohannis la selecta Conferinta pentru Securitate de la Munchen?

In perioada 6-8 februarie se desfasoara a 51 editie a Conferintei pentru Securitate de la Munchen (SCM). Acest for de dezbatere a problemelor de stringenta actualitate cu deschidere spre deciziile politice viitoare in arena internationala a devenit un barometru al interesului si pozitiei fata de invitati si tarile pe care le reprezinta.

Conform anuntului facut de ambasadorul Ilschinder, conducatorul SCM, la editia de peste patru saptamani sunt invitati 20 de sefi de stat si de guvern si 60 de ministri de externe sau ai apararii.

Numele anuntate la ''prima strigare'', facuta luni 12 ianuarie, sunt cancelarul Angela Merkel, presedintii Finlandei, Estoniei, premierii Irakului,Libanului, secretarului general NATO,presedintele Consiliului de Stat al Chinei, ministrul de externe rus Lavrov, presedintele Parlamentului European, Comisarul pentru politica axterna al UE.
Practic, de vineri 6 februarie pana duminica 8 februarie, Guvernul federal se muta la Munchen.

Va participa Presedintele Klaus Iohannis la Conferinta de la Munchen?Aceasta ar fi o intrare excelenta a noului presedinte direct in focul dezbaterilor la inalt nivel si in relatiile neformale cu numerosi lideri ai lumii.

Anul trecut Basescu a reusit sa fie introdus in panelul care a avut in dezbatere criza din Ucraina , care a avut o dezvoltare spectaculoasa dupa doua saptamani prin rasturnarea regimului Ianukovici.

O vizita a presedintelui Iohannis in Germania se afla in pregatire dupa cum au confirmat oficiali de la Cotroceni.Aceasta poate fi cuplata cu participarea la Conferinta de la Munchen,ceea ce ar asigura o mai mare vizibilitate pentru liderul roman.

×