x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaca, vânătorii, poliţiştii şi activiştii. Povestea Yvonnei, evadata care a pus Germania pe jar

Vaca, vânătorii, poliţiştii şi activiştii. Povestea Yvonnei, evadata care a pus Germania pe jar

10 Aug 2011   •   17:01
Vaca, vânătorii, poliţiştii şi activiştii. Povestea Yvonnei, evadata care a pus Germania pe jar

Yvonne, o vaca evadata de la ferma ei din oraselul bavarez Muehldorf, este cautata in prezent, de politie, de vanatori si de activistii pentru drepturile animalelor, precum si de alte vaci, un vitel si un taur, totul spre deliciul presei din Germania.

Yvonne a fost adusa din Austria in Germania pe 24 mai, insa a reusit sa evadeze in aceeasi zi din tarcul in care fusese inchisa. In drumul ei spre libertate, Yvonne a trecut printr-un gard electric si nu a mai fost vazuta pana in urma cu o saptamana, cand, o masina a politiei era sa dea peste ea, pe sosea.

Politia bavareza a considerat ca vaca Yvonne este un pericol pentru soferi, astfel incat a acordat permisiunea vanatorilor sa o prinda si sa o impuste. Doi dintre vanatorii din zona au luat asupra lor aceasta sarcina.

Povestea ei, relatata pe larg de presa germana, a pus in miscare si activistii pentru protectia animalelor, care incearca sa puna mana pe Yvonne prin mijloace pasnice, inainte sa fie gasita de vanatori.

Yvonne a fost zarita de mai multe ori, de-atunci, pe pajistile si padurea din zona, insa a reusit sa se faca disparuta la timp.

Pentru a o atrage, activistii au incercat mai multe trucuri: au iesit in cautarea Yvonnei cu o alta vaca, Waltraud, care se pare ca ar fi cea mai buna prietena a evadatei, precum si cu vitelul Yvonnei, Waldi.

Aceste momeli au ramas insa fara rezultat, astfel incat, activistii se pregatesc acum sa o caute pe Yvonne cu ajutorul taurului de prasila Ernst.

Pe de alta parte, activistii au adus si camere cu infrarosu pentru a o putea detecta pe timp de noapte.

Proprietarul vacii, fermierul Michael Aufhauser, care a platit 700 de euro pentru Yvonne, spera sa gaseasca animalul in viata, caz in care va renunta la ideea de a o folosi pentru carne si o va lasa sa se bucure de tot restul zilelor ei.

Aufhauser vorbeste acum cu admiratie despre vaca sa. “Se pare ca subestimam inteligenta acestor animale. Vacile sunt mai destepte decat caprioarele', a spus proprietarul, referindu-se la faptul ca vanatorii nu au reusit sa ii vina de hac pana nici pana acum.

×