x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei, după incendiul din Parcul Natural Văcărești: Înțelegem și regretăm profund

Primăria Capitalei, după incendiul din Parcul Natural Văcărești: Înțelegem și regretăm profund

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   17:55
Primăria Capitalei, după incendiul din Parcul Natural Văcărești: Înțelegem și regretăm profund
Sursa foto: Facebook/ Ionescu Mario

În ciuda faptului că Parcul Natural Văcărești este o arie protejată cu o biodiversitate deosebită și o suprafață extinsă de 180 de hectare, Primăria Capitalei nu are atribuții de intervenție. Reprezentanții PMB spun că „înțeleg și regretă profund” impactul asupra biodiversității.

Administrația Parcul Natural Văcărești, în calitate de administrator al Parcului Natural Văcărești, a oferit, vineri, detaliile referitoare la incendiul de vegetație care a avut loc joi și măsurile luate după incident.

AStfel, reprezentanții Parcului spun că personalul de pază a identificat incendiul de vegetație în zona de nord-vest a parcului, dar nu a avut atribuții pentru intervenție.

„În ciuda faptului că Parcul Natural Văcărești este o arie protejată cu o biodiversitate deosebită și o suprafață extinsă de 180 de hectare, instituția noastră nu deține atribuții directe în ceea ce privește intervențiile de stingere a incendiilor. În consecință, incidentul a fost imediat raportat ISU, conform procedurilor de urgență stabilite. Înțelegem și regretăm profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversității din Parcul Natural Văcărești și asigurăm publicul de angajamentul nostru ferm pentru restaurarea și protejarea acestei arii naturale protejate”, spun reprezentanții Parcului Natural, într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Instituția transmite că va colabora strâns cu autoritățile locale și naționale pentru a revizui și îmbunătăți protocoalele de intervenție în caz de incendii și pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a acestora în viitor.

De asemenea, ei spun că vor contribui cu toate informațiile deținute la cercetarea cauzelor care au dus la acest incident.

„Administrația Parcul Natural Văcărești este profund dedicată protejării Parcului Natural Văcărești și a biodiversității sale. În acest moment dificil, ne reînnoim angajamentul față de conservarea acestui patrimoniu natural și vom lucra neîncetat pentru a asigura siguranța și integritatea sa”, potrivit comunicatului de presă citat.

Pompierii au intervenit joi după-amiaza pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Delta Văcărești și care s-a manifestat pe o suprafață de 1,5 hectare.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vacaresti incendiu capitala capitala