x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinarea la locul de muncă. Operatorii economici vor organiza centre de vaccinare

Vaccinarea la locul de muncă. Operatorii economici vor organiza centre de vaccinare

13 Apr 2021   •   14:58
Vaccinarea la locul de muncă. Operatorii economici vor organiza centre de vaccinare

Operatorii economici vor organiza centre de vaccinare, iar angajații se vor imuniza fără programare. Listele cu doritori vor fi trimise Direcției de Sănătate Publică care vor livra dozele de vaccin, transmite Mediafax.

Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat marți că operatorii economici vor putea să-și organzeze propriile centre de vaccinare. Pentru vaccinare nu se va folosi platforma de programare, iar echipele medicale vor fi asigurate de DSP sau de angajator. În cadrul campaniei vor fi folosite doze AstraZeneca.

„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spațiu adecvat. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile. Lista se trimite către Direcția de Sănătate Publică, pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării. Operatorii care dețin personal propriu își vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal la sediile proprii. Pentru operatorii care nu au personal sanitar se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca. Dacă operatorii economici au personal medical, dar nu suficient, va fi completat cu personal, la fel. Și solicitările vor merge către Direcția de Sănătate Publică”, a explicat Andrei Baciu.

În cazul operatorilor economici care au sub 100 de angajati, aceștia vor întocmi liste cu angajații care vor să se vaccineze. Listele vor ajunge la DSP-urile județene și persoanele vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe.

×