x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de critici la adresa Ro-Alert: De ce nu a semnalat cutremurul înainte de a se produce

Val de critici la adresa Ro-Alert: De ce nu a semnalat cutremurul înainte de a se produce

28 Oct 2018   •   11:19
Val de critici la adresa Ro-Alert: De ce nu a semnalat cutremurul înainte de a se produce

Pagina de Facebook a IGSU a fost luată cu asalt de către utilizatorii nemulţumiţi pentru că Ro-Alert nu a transmis o avertizare legată de cutremurul de 5,8, care a avut loc duminică dimineaţa în zona Vrancea.

Sistemul nu a fost creat pentru alertarea populaţiei în caz de cutremur, a venit reacția promptă a celor de la ISU care gestionează proiectul.

Internauții şi-au exprimat nemulţumirea privind sistemul de avertizare Ro-Alert, majoritatea dintre ei având impresia că acesta trebuie să funcţioneze şi în caz de cutremur.

Însă Ro-Alert nu este menit să anunţe populaţia în caz de cutremur, precizează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a subliniat că sistemul nu este menit să alerteze populaţia în caz de cutremur, atât din cauza timpului foarte scurt şi imposibilităţii de a afla exact când se va produce unul, cât mai ales pentru că aceste alerte ar induce panică în rândul locuitorilor şi ar face mai mult rău decât bine.

Sistemul Ro-Alert permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale.

Cum funcționează Sistemul Ro-Alert?

..................

Citește mai departe AICI

×