x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de demiteri! Aproape 400 de directori din ANAF, concediaţi

Val de demiteri! Aproape 400 de directori din ANAF, concediaţi

24 Apr 2009   •   00:00

Sute de directori din toată ţara, de Gardă Financiară, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau directori şcolari din unităţile deconcentrate, vor fi demişi până în această seară, când expiră termenul de înştiinţare de către autorităţi, potrivit ordonanţei deconcentratelor.

În următoarele 30 de zile urmează a fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor care intră în categoriile vizate de ordonanţa adoptată de Guvern. Este vorba despre funcţii precum cele de directori sau directori adjuncţi din ANAF, Garda Financiară, vămi, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari, de directori de Case ale corpului didactic sau de cultură.

În noua formulă, serviciile publice deconcentrate vor avea directori coordonatori şi directori coordonatori adjuncţi. Aceţtia vor fi numiţi pe baza unui proiect de management pe cel mult patru ani, care va avea în spate un contract de management, cu indicatori de performanţă.

"Sunt practic serviciile deconcentrate. Nu sunt neapărat liberali. Lucrurile sunt mai grave decât par. În urmă cu o lună jumătate parlamentrul PSD şi PD-L au decis scoaterea din deconcentrate. Legea a fost atacată de noi la CC. CC este în pronunţare. Îl loc să aştepte decizia, Guvernul emite Ordonanţă de urgenţă cu scopul de a da afară toţi funcţionarii publici cu funcţie de cod. Este clar politică: scopul de a da afară şi de a-i înlocui cu reprezentanţi ai PD-L şi PSD", a declarat Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL.

×
Subiecte în articol: observator directori