x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea / Fostul şef al poliţiei oraşului Băbeni, trimis în judecată

Vâlcea / Fostul şef al poliţiei oraşului Băbeni, trimis în judecată

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Ian 2009   •   00:00

Fostul şef al poliţiei oraşului Băbeni Ion Statie, în prezent pensionar, este trimis în judecată sub acuzaţiile de fals intelectual şi abuz în serviciu, informează Agerpres.



Din rechizitoriul întocmit de procurorii de la Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie rezultă că, în perioada 2006-2007, în timp ce îndeplinea funcţia de comandant al Poliţiei Băbeni, comisarul Ion Statie nu a sancţionat unele persoane care transportau petrol fără documente de provenienţă. Cei în cauză fuseseră surprinşi în trafic cu o mare cantitate de ţiţei, însă comisarul a dispus ca ei să fie lăsaţi să plece, fără a li se întocmi dosar penal şi fără a li se confisca petrolul despre care se presupune că era furat. În mod similar, comisarul Ion Statie a dispus restituirea unei anumite cantităţi de alcool pe care subordonaţii săi o confiscaseră de la un comerciant ce nu avea documentele legale justificative.

Pe de altă parte, tot el a dispus confiscarea a 1.000 de litri de diluant pe care ulterior l-a vândut şi şi-a însuşit contravaloarea, cu toate că în actele din dosar apărea că marfa a fost distrusă. Prin acţiunile sale, fostul şef al Poliţiei Băbeni a prejudiciat statul cu peste 23.000 de lei, motiv pentru care a fost cercetat de DNA, iar la finalizarea anchetei dosarul a fost trimis instanţei de judecată.

×
Subiecte în articol: romania