x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vălcea: S-a pus piatra de temelie a Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi

Vălcea: S-a pus piatra de temelie a Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi

11 Aug 2009   •   00:00

Piatra de temelie pentru un nou lăcaş de cult - Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi - în pădurea Gruiul Lupului, din localitatea montană Racoviţa, a fost aşezată de prea sfinţitul Gherasim, arhiepiscop al Râmnicului. Mănăstirea se adăuga celor peste 90 de biserici şi schituri monahale care au transformat Vâlcea în judeţul cu cele mai multe mănăstiri din România.



La aproximativ 5 km de centrul comunei Racoviţa, la poalele munţilor Cozia, părintele stareţ Ioan Comăneţ, a ales, după cum spune, "un loc de Dumnezeu desemnat pentru a aduce liniştea, credinţa, bucuria şi smerenia pelerinilor. Pentru că, această mănăstire va fi, poate, unul dintre cele mai frumoase locuri pentru pelerini, aici, în mijocul pădurii". Peste 1.500 de credincioşi din Arad, Timiş, Maramureş, Bihor, au fost prezenţi, luni, în localitatea Racoviţa, la momentul sfinţirii pietrei de temelie a viitoarei mănăstiri.

Grupul de călugări ortodocşi care au ales acest loc au trăit mult timp în Germania alături de stareţul Comăneţ. "Este a şaptea mănăstire pe care o vom ridica. Dacă Dumnezeu ne va ajuta, în şase luni va fi gata", mai spune stareţul. Primarul comunei Racoviţa, Sonia Iliescu, a declarat că va face toate diligenţele pe lângă Consiliul Judeţean ca o parte din drumul de acces către acest lăcaş de cult să fie asfaltat. "Pentru comuna Racoviţa este o onoare că vom avea aici, pe teritoriul nostru, un asemenea lăcaş de cult. Mai mult, nu putem să nu includem aici şi dimensiunea economică, mă refer la turismul ecumenic, Vâlcea având toate şansele de a fi cu adevărat în top la acest capitol".

×
Subiecte în articol: observator