x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea: Şeful IJP nu trece examenul pentru funcţie

Vâlcea: Şeful IJP nu trece examenul pentru funcţie

28 Ian 2010   •   00:00
Vâlcea: Şeful IJP nu trece examenul pentru funcţie

Comandantul interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, comisar-şef Eugen Neaţă, nu a trecut examenul pentru a ocupa în continuare această funcţie.



"Trebuie să recunosc că nu m-am pregătit cum trebuie. Examenul s-a axat foarte mult pe tematica Schengen, mai ales că România va adera la acest spaţiu în viitorul apropiat. La acest capitol am avut lacune. Nu-i nimic, mă voi pregăti şi data viitoare voi reuşi la acest concurs" - a declarat Neaţă, care a susţinut examenul miercuri, la sediul IGPR. Eugen Neaţă, arată Agerpres,  a fost numit interimar la conducerea IPJ Vâlcea în data de 19 noiembrie 2009. El l-a înlocuit atunci pe comisarul Nicolae Sărdărescu, demis în urma unui raport întocmit de IGPR.

Potrivit mass-media locale, Nicolae Sărdărescu ar fi fost demis în urma unei sesizări pe care prefectul Petre Ungureanu ar fi trimis-o Ministerului Administraţiei şi Internelor, în care solicita înlocuirea comisarului ca urmare a modului în care poliţia vâlceană s-a "comportat" la alegerile parţiale din comuna Guşoieni, din 1 noiembrie 2009.

În 2009, IPJ Vâlcea a avut trei comandanţi. Florian Marin şi-a depus demisia în septembrie, pe motiv de sănătate, a urmat Nicolae Sărdărescu, care a ocupat funcţia în urma unui concurs dat pe 15 septembrie, unde l-a avut contracandidat pe actualul interimar, Eugen Neaţă.

×