x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea: Şi-au bătut fetiţa până a intrat în comă!

Vâlcea: Şi-au bătut fetiţa până a intrat în comă!

04 Aug 2009   •   00:00

O fetiţă de doi ani, din comuna Câineni, a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind în comă de gradul I, după ce a fost bătută de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea.



"Când am văzut fetiţa, am fost şocată. Nu era porţiune din corpul său fără vânătăi. Nu am mai vazut aşa ceva. Se puteau observa pe corpul micuţei diverse echimoze, unele vechi. Am ajuns la concluzia că fata era lovită constant. Nu după mult timp, copila a fost trimisă la Spitalul Bagdasar din Bucuresti", a declarat dr. Roxana Ene din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Mai mult, spune doctor Ene, citat de Agerpres, "pe antebraţul stâng i-au găsit chiar şi o muşcătură ce avea forma maxilarului uman".

Micuţa rămăsese în grija unei minore de 17 ani, fiindcă părinţii ei plecaseră în Norvegia, în urmă cu o săptamâna. Autorităţile au luat-o la întrebări pe tânără, cerându-i explicaţii. Aceasta a declarat că micuţa a fost aruncată pe scări şi maltratată de...soţul ei, un băiat de 13 ani.  "Când va fi externată, copila va fi preluată în regim de urgenţă. De asemenea, părinţii vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti pentru neglijenţă. Nu este posibil să laşi aşa un copil. Poliţia anchetează cazul şi, probabil, cei răspunzători de starea micuţei vor fi pedepsiţi", a spus Roxana Radu.

Acesta nu este singurul caz de acest fel din judeţ. O altă minoră de 7 ani, din comuna Stoeneşti, a fost adusă de mamă ei la Spital, prezentând vânătăi survenite în urma tratamentului agresiv la care a fost supusă de tatăl vitreg. "Fata s-a prezentat la noi, fiind însoţită de mama ei. Aceasta îl acuză pe tatăl vitreg că a agresat-o. Nu am eliberat certificat medico-legal pentru că nu am avut procedurile complete de la poliţie. Mai mult de trei zile de îngrijire medicală nu am cum să-i dau, din păcate", declară medicul legist dr. Ioan Neamu.

Totuşi, lui Dumitru G. i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

×
Subiecte în articol: observator