x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea / Trei mii de pacienţi la un medic de familie!

Vâlcea / Trei mii de pacienţi la un medic de familie!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Aug 2009   •   00:00
Vâlcea /  Trei mii de pacienţi la un medic de familie!

În judeţul Vâlcea există 3.000 de pacienţi la un medic de oraş, susţineConstantin Rădulescu, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vâlcea.



"Avem 224 de cabinete medicale, 93 în mediul urban şi 131 în mediul rural, acestea fiind deservite de un număr de 234 de medici de familie şi peste 200 de asistente medicale. Avem acoperire la nivelul întregului judeţ în ceea ce priveşte medicii de familie. Un medic are în jur de 1.730 de pacienţi, dar sunt şi medici în Râmnicu Vâlcea care au peste 3.000 de oameni înscrişi. Membrii CAS Vâlcea au efectuat 46 de controale pe primul semestru, singurele probleme întâlnindu-se la raportarea unor servicii medicale şi sancţionarea acestora. Apoi, cum primarii declarau ceva, iar medicii altceva, s-a decis organizarea unor întâlniri cu ambele tabere, pentru o mai bună comunicare", a menţionat Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte raportul de 3.000 de pacienţi la un medic în mediul urban, şeful CJAS Vâlcea spune că nu este un procentaj prea ridicat având în vedere că medicii de familie din oraş au angajaţi alţi medici.

×
Subiecte în articol: observator