x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valea mortii - Victimile apelor, inmormantate intr-o groapa comuna

Valea mortii - Victimile apelor, inmormantate intr-o groapa comuna

de Magda Colgiu    |    24 Iun 2006   •   00:00
Valea mortii - Victimile apelor, inmormantate intr-o groapa comuna

Lacrimi si jale in Valea Tiblesului. Cinci din cele sapte persoane care si-au pierdut viata in urma viiturilor produse pe Valea Tiblesului din Bistrita-Nasaud au fost inmormantate ieri in localitatea Tarlisua, transmite Mediafax. Patru dintre persoanele inmormantate ieri sunt din localitatea Tarlisua, iar una este din Spermezeu. Sicriele au fost donate de autoritatile locale si au fost asezate intr-o groapa comuna.

Militari din Bistrita si Maramures au fost adusi in localitatile afectate de viituri, pentru a-i ajuta pe localnici sa scoata namolul din case si sa isi mai recupereze din bunuri, iar astazi vor fi adusi 30 de detinuti de la penitenciarul din Bistrita.

Echipe de la Inspectoratul de Stat in Constructii verifica, in prezent, starea podurilor si podetelor, insa o evaluare finala va fi facuta abia dupa ce va fi constituita o comisie care sa poata face masuratori, dupa ce vor fi curatate albiile raurilor.

Potrivit unei avertizari trimise la Primaria Spermezeu de catre Directia Apelor Somes-Tisa, astazi in zona Tarlisua va fi inregistrat un varf de precipitatii, astfel ca se mentine starea de alerta.

AVERTIZARE. Pericolul inundatiilor planeaza inca asupra a 23 de judete din toata tara. Prefecturile din Arad, Arges, Bistrita-Nasaud, Bihor, Brasov, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis si Valcea au fost avertizate ieri de hidrologi, asupra posibilitatii producerii de inundatii locale, pana maine dimineata, in urma ploilor prognozate pentru acest sfarsit de saptamana. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator