x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valentin Dascălu, patronul casei de schimb valutar din Braşov unde a avut loc atacul armat: A fost un jaf comandat

Valentin Dascălu, patronul casei de schimb valutar din Braşov unde a avut loc atacul armat: A fost un jaf comandat

01 Feb 2009   •   00:00

Patronul de schimb valutar din Braşov unde avut loc atacul armat de joi, Valentin Candidatu, a declarat, la înmormântarea lui Ciprian Ioan, că este sigur că a fost vorba de un atac la comandă deoarece a primit, anterior atacului, zeci de ameninţări din partea unor interlopi braşoveni.



"A fost un jaf la comandă. Lumea interlopă e întotdeauna cu ochii pe bani. Am primit de multe ori telefoane de ameninţare", a declarat presei Valentin Dascălu, duminică, la slujba de înmormântare a lui Ciprian Ioan, angajatul casei de schimb valutar a lui Dascălu, mort în timpul atacului armat de joi.

Întrebat cine l-a ameninţat, patronul firmei a spus două nume cu care avut conflicte de mai multe ori : Paul Enache, care are o firmă de pază şi care i-ar fi cerut taxă de protecţie, pe care a refuzat să o plătească, dar şi numele sportivului Nicu Dascălu, capion mondial la karate.

"Am avut conflicte cu ei tot timpul . Mi-au spus: «Să taci din gură, să laşi lucruile aşa cum sunt». Vreau să se afle cine sunt aceştia", a spus Valentin Candidatu, patronul casei de schimb valutar din Braşov unde a avut loc atacul armat.

Întrebat dacă e posibil ca cetăţeanul moldovean Serghei Gordunov să fi fost autorul atacului de la casa de schimb valutar, Candidatu nu a exclus această posibilitate, precizând că "dacă Gorbunov a făcut asta, a făcut-o la comandă".

Candidatu a mai precizat că a ajutat familia fostului său angajat care şi-a pierdut viaţa în urma atacului armat de joi de la casa de schimb valutar, achitând toate cheltuielile de înmormântare.

De asemnea, Valentin Candidatu a mai spus că din informaţiile pe care le are, karatistul Nicu Dascălu l-ar fi antrenat pe Serghei Gorbunov.

Nicu Dascălu este campion mondial la Ashihara-Karate, deţinător al titlului european la stilul kyokushin şi multiplu învingător în gale "Local Kombat". Acesta a fost reţinut de poliţie în Italia, în 2002, după ce a predat arte marţiale unui român stabilit în Germania, care avea probleme cu legea.

"În 2002, un român stabilit de mulţi ani în Germania s-a oferit să ma ajute sa predau arte marţiale la Frankfurt. Am făcut o mare greşeală când am acceptat, întrucat, necunoscând persoana respectivă foarte bine, am aflat ulterior că nu este tocmai în cei mai buni termeni cu legea şi se folosea de numele meu în scop şi interes personal. În urma investigaţiilor făcute în Germania asupra acestei persoane, Poliţia a dispus arestarea mea preventivă, reţinându-mă în Italia, unde eram atunci, neştiind despre ce era vorba. Am fost transferat ulterior în Germania, unde, beneficiind de suportul prietenilor care mi-au găsit avocaţi buni, am avut parte de un proces echitabil. Ulterior, dupa investigaţii amănuţite asupra mea, în lipsă de probe, am fost eliberat", a declarat ulterior presei Nicu Dascălu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator dascălu