x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Validarea referendumului:Traian Băsescu – DEMIS

Validarea referendumului:Traian Băsescu – DEMIS

20 Aug 2012   •   16:01
Validarea referendumului:Traian Băsescu – DEMIS

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei va tine cont de realitatea demografica a tarii, de participarea populatiei la referendum si de optiunea cetatenilor exprimata prin vot.

Documentele cerute Guvernului de Curtea Constitutionala arata clar ca in listele electorale permanente pentru referendum sunt inscrisi circa 15 milioane de cetateni.

Cvorumul impus de Curtea Constitutionala pentru referendumul din 29 iulie este de jumatate plus 1 din numarul persoanelor din listele electorale permanente.

La referendum au participat 8.459.053, cu mult peste cvorumul cerut de Curtea Constitutionala pentru referendumul din 29 iulie.

Pentru suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte au votat 7.403.836.

In aceste conditii, decizia Curtii Constitutionale nu poate fi decat validarea referendumului pentru demiterea presedintelui, fiind indeplinite cumulat cele doua conditii: cvorumul si majoritatea exprimata prin vot pentru demitere.

Orice alta decizie trimite Romania in haos si atrage asupra institutiei raspunderea pentru un act ilegal. Curtea Constitutionala trebuie sa fie in acest al 12-lea ceas sprijinul pentru salvarea democratiei si a statului de drept, garantul vointei populare.

×