x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vama Baneasa - Captura de 4 kilograme de opium

Vama Baneasa - Captura de 4 kilograme de opium

06 Ian 2005   •   00:00

Doi distribuitori ai unei retele internationale de trafic de stupefiante au fost capturati, zilele trecute, in timp ce incercau sa introduca in Romania 3,8 kilograme de opium, in valoare de 60.000 de euro.

Ofiterii Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au descoperit in Punctul Vamal Baneasa un autotren Volvo incarcat cu stafide, venit din Iran, cu destinatia Austria. Autotrenul era condus de Ali Reza Pilehvari, cetatean iranian, in varsta de 42 de ani, si era insotit de un conational. "La perchezitie, in lada cu scule si accesorii s-a gasit un bidon plin cu ulei de motor, in care erau introduse 19 pachete din plastic care contineau opium de cea mai buna calitate, in greutate totala de 3,8 kilograme, in valoare de peste 60.000 de euro", au precizat surse judiciare.

Anchetatorii au descoperit ca iranianul Pilehvari a mai efectuat anul trecut cinci deplasari din Iran catre Europa de Vest, prin Romania. Ofiterii DGCCOA sunt de parere ca cei doi iranieni fac parte dintr-o puternica grupare de traficanti care actioneaza pe ruta Iran - Turcia - Romania - Europa de Vest. Suspectii au fost predati procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, prezentati instantei, judecatorii emitand doar pe numele lui Pilehvari un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, conationalul sau fiind cercetat in stare de libertate. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator