x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vânătoare de 400.000 de euro pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa

Vânătoare de 400.000 de euro pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa

de Petru Zoltan    |    01 Feb 2011   •   18:51

Păsările şi animalele care afectează traficul aerian de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa vor fi alungate de vânătorii de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Lunca" din Bucureşti. Pentru acest serviciu, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va vira în contul asociaţiei aproximativ 1,7 milioane de lei.

Contractul pentru servicii de combatere a animalelor şi păsărilor, pentru asigurarea unui înalt grad de siguranţă pentru navigaţia aeriană în perimetrul aeroportuar a fost atribuit de reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) direct Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Lunca" în urma unor negocieri fără anunţ de participare, deoarece serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Cel puţin aşa susţin angajaţii companiei în anunţul de atribuire publicat în Sistemul Public de Achiziţii Electronice. Una dintre angajatele CNAB, Oana Cornilă, a spus că nu ştie ce animale vor fi vânate, dar e vorba şi despre câinii maidanezi în cazul în care aceştia îşi fac apariţia în perimetrul celor două aeroporturi.

La sfârşitul anului 2008, CNAB a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani cu firma Border Collie Rescue SRL pentru a dresa şase câini specializaţi în a alunga păsările de pe pistele Aeroportului Henri Coandă. Valoarea contractului a fost de aproximativ 450.000 de euro, în preţ intrând salariile a şase oameni care îi coordonează, mâncarea pentru câini şi tratamentele veterinare. Oana Cornilă a mai spus că între cele două contracte nu există nici o legătură.

×