x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biletele de tren pot fi de acum cumpărate online direct de la controlor

Biletele de tren pot fi de acum cumpărate online direct de la controlor

15 Noi 2022   •   15:29
Biletele de tren pot fi de acum cumpărate online direct de la controlor

CFR Călători anunță că, începând de marți, vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie este posibilă la toate trenurile companiei.

„În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Compania precizează că personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și posibilități de scanare a codurilor de bare și QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Astfel, finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

În plus, această soluție asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CFR Călători bilete online