x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Variola maimuței: OMS a declarat epidemie de mpox, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

Variola maimuței: OMS a declarat epidemie de mpox, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   22:21
Variola maimuței: OMS a declarat epidemie de mpox, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional
Sursa foto: Hepta/OMS a declarat epidemie de mpox

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri epidemia de mpox, cunoscută drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, relatează Reuters.

OMS a declarat miercuri mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecție virală în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în țările vecine..

„Situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare", a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Mai mult de 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost detectate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.

Epicentul epidemiei este Republica Democrată Congo, dar în ultimele săptămâni au fost raportate 90 de cazuri în ţările vecine, inclusiv Burundi, Kenya, Rwanda și Uganda.

Virusul Mpox a fost declarat, marți, de autorităţile medicale o urgenţă de sănătate publică în Africa. Boala infecţioasă, cunoscută şi sub numele variola maimuţelor, a fost declarată urgenţă de sănătate publică de către cel mai important organism de sănătate al continentului african.

Mpox se răspândeşte de la animale la oameni, dar şi între oameni prin contactul cu cineva care este infectat. Boala poate provoca simptome precum febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. Dacă boala nu este tratată, poate fi mortală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×