x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Varsta sinucigasilor, in continua scadere

Varsta sinucigasilor, in continua scadere

15 Iun 2004   •   00:00

OBSERVATOR

"Varsta persoanelor care se sinucid din diverse motive se afla intr-o continua scadere", ne-a declarat psihologul criminalist Tudorel Butoi. In ultima vreme tinerii apeleaza la astfel de gesturi disperate ca o ultima solutie la incovenientele sociale cu care se confrunta.
ION ALEXANDRU

La 20 de ani, Ion Pieleanu a decis sa se mute din casa parinteasca intr-o baraca din cartierul Ferentari. A avut si o iubita, insa relatia dintre ei nu a evoluat conform asteptarilor tanarului. Conflictul cu familia si despartirea de prietena sa l-au determinat pe Ion, la sfarsitul saptamanii trecute, sa-si puna capat zilelor. Duminica seara, baiatul s-a inchis in magazia in care locuia si s-a spanzurat. Nu inainte insa de a scrie un bilet de adio, in care isi acuza familia si prietena ca l-au adus in stare sa se sinucida. Cadavrul sau a fost gasit de vecini, care au anuntat imediat politia. La fata locului au ajuns politistii Serviciului Dispecerat al Politiei Capitalei, care au constatat ca nu exista suspiciuni cu privire la cauza mortii.

Gest gratuit

"Este vorba de un suicid de tip altruist, in urma caruia personajul isi sacrifica viata satisfacand doleantele celor din jur. Sinucigasul obtine in acest caz o eliberare tensionala egoista, lasand nerezolvate toate celelalte relatii sociale. Este un gest gratuit, care denota, fara indoiala, o nota de irationalitate. Gestul suicidal reprezinta o consecinta a personalitatii sale disfunctionale in zona nevroticului", a conchis psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Bilet de adio

"Imi pare rau, dar nu este vina mea. Am avut ceva langa mine si nu am stiut sa pastrez. S-au adunat, cam de un an incoace, multe chestii care m-au facut sa ma gandesc bine la ceea ce am de facut. Poate ca va fi mai bine pentru toata lumea. Mamaie si unchiul Bebe, tanti Felicia, sunteti vinovati ca nu m-ati lasat sa-mi traiesc viata. Mimi, tu ai asteptat un an de zile sa se schimbe ceva in relatia noastra. Celorlalti, multa bafta si noroc!" Acesta este biletul de adio lasat rudelor si prietenilor de catre tanarul Ion Pieleanu, inainte de a se spanzura.
×
Subiecte în articol: observator