x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Dîncu a discutat cu președintele adjunct al Radei Supreme despre războiul din Ucraina

Vasile Dîncu a discutat cu președintele adjunct al Radei Supreme despre războiul din Ucraina

14 Iun 2022   •   22:40
Vasile Dîncu a discutat cu președintele adjunct al Radei Supreme despre războiul din Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, marți, cu președintele adjunct al Radei Supreme din Ucraina, Oleksandr Korniyenko. Cei doi au discutat despre sprijinul acordat de România poporului ucrainean, precum și despre cei 1,1 milioane de refugiați care au venit sau au tranzitat țara noastră.

Întâlnirea dintre ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu și președintele adjunct al Radei Supreme din Ucraina, Oleksandr Korniyenko, a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale.

„Întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de confirmare a sprijinului României acordat poporului ucrainean, atât în planul sancționării agresiunii neprovocate, brutale și ilegale a Federației Ruse asupra Ucrainei, cât și în planul umanitar, având în vedere că pe teritoriul statului român au intrat peste 1,1 milioane de refugiați cărora li s-a oferit sprijin în staționarea sau în tranzitarea României”, au transmis reprezentanții MApN.

De asemenea, în cadrul discuțiilor cei doi oficiali au abordat aspecte legate de sprijinul acordat de Ministerul Apărării Naționale român populației rănite în timpul conflictului, precum și disponibilitatea pentru evacuarea medicală a acestora către alte state.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vasile dincu